:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Най

Люба Пашова - новият глас на полицията

Преди да отиде в ДНП, красивата кюстендилчанка е партнирала на Георги Калоянчев на сцената на Сатиричния театър и е водила спортните новини на Канал 1
Снимка: Велислав Николов
Снимки: Сп. "За мен"



Без скандали, без някакъв конкретен повод една от най-красивите водещи в българския ефир Люба Пашова смени професията си и от спортна журналистка стана говорителка на Дирекция Национална полиция. До този момент единственият й допир до полицията бе, когато се появи на корица на първия брой на списание "За мен", в който един от героите бе и полк. Бойко Борисов - тогава бодигард, а сега главен секретар на МВР. В интервюто си за списанието тя заяви, че е влюбена в репортерството и трудно би заменила тази професия. Явно обаче е дошло времето за смяна на фронта.

"Всяка нова работа е тръпка и предизвикателство", обяснява избора си Люба. Въпреки слуховете за скандал тя продължава да твърди, че харесва и обича хората от спортната редакция на БНТ, и категорично заявява, че там са най-големите професионалисти.

Изненадващо за всички журналистиката далеч



не е първата професия на красивата кюстендилчанка



Люба завършва първия и единствен клас на ВИТИЗ, който е специално подготвен за Сатиричния театър. Докато следва, тя изпълнява и малки роли в театъра-майка.

"Времето, което прекарах в Сатиричния театър, ме научи на много неща. Макар и в поддържащи роли и ролички, аз съм била четири години на сцена с най-големите имена в театъра. Те ме научиха да не бъда звездоманка. Когато застанеш до Георги Калоянчев, няма как да се чувстваш звезда", разказва Люба.

Според нея допирът до колосите на театъра я научил на професионализъм.

"Те ми показаха, че човек трябва да поставя първо изисквания към себе си, а след това към другите. Нито Таня Лолова, нито Кольо Анастасов, нито Калата са си позволявали някога да закъснеят за репетиции или да дойдат с ненаучен текст. Тъй като те са перфектни, искат и от другите да са такива", обяснява тя.

Звезният й миг на сцената е, когато Сатирата решава да поставя представление по откъси на постановки на Методи Андонов по повод на негова годишнина. Оказва се, че актрисата, която е играла в един от откъсите, е починала преди години и трябва да отрежат етюда. Георги Калоянчев обаче казал: "Доведете ми Любчето от ВИТИЗ."

"Когато ми се обадиха по телефона и ми казаха, че Калоянчев е поискал аз да му партнирам,



направо полудях от радост



Нямам спомен как съм стигнала до театъра. Не вървях, просто летях. После още няколко пъти играх с него в "Другата страна" от Стратиев и в "Пет бременни пиеси". Колко неща съм откраднала от този човек... като отношение към професията, към хората."

За четири години следване обаче времената и ръководството на театъра се променят и когато студентите завършили, директно останали на улицата. Също лошо стечение на обстоятелствата за кариерата на Люба Пашова било, че в нейния випуск бил и класът на Стефан Данаилов. Всеизвестно е, че Стефан се грижи страхотно за своите възпитаници, лансира ги, помага им. Той бил един от малцината, който още тогава усетил, че идва нов пазар за актьори, и успял да уреди своите възпитаници.

Когато завършва, Люба получава няколко предложения. Докато ги обмисля, разбира, че има конкурс в БНТ за репортери и водещи. Явила се и спечелила конкурса за "Добър ден, България". Тъкмо я назначили, телевизията спира предаването. И пак кръстопът. Съдбата обаче я среща със Сашо Йовков и така попада в спортната редакция на БНТ.

"Тогава не бях наясно нито със спорта, нито с журналистиката", признава тя. Според нея стилът на Сашо Йовков е да пуска новаците направо в дълбоките води. Едно от първите неща, които тя прави,



е интервю с Христо Стоичков



Много бързо Люба се влюбва в новата си професия.

Харесва й да работи и със спортистите. Впечатляват я с волята, която притежават, странните характери, които демонстрират, тяхната индивидуалност.

"Естествено не са интелектуалци, но сред спортистите има много интелигентни хора. Най-магнетичното у тях е, че имат хъс, който се предава и на спортните журналисти", казва Люба. От спортовете най-много й допада волейболът и може би заради това тя харесва и отличава волейболистите като най-готини. За футболистите в България смята, че са много разглезени. "Те получават адски много пари и се изживяват като големи звезди", категорична е тя.

След като пробива в телевизията, отново се появява изкушението на Мелпомена. Люба Пашова



получава страхотно предложение,



което я съблазнява. Обажда й се режисьорът Пламен Марков, който поставя пиесата "Зидарите и попа". Тази постановка обира няколко награди "Аскеер". Но без Люба. Актрисата така и не стига до сцената, въпреки че подписала договор и взела хонорара. Точно преди първата репетиция се отказва.

"Първо, прецених, че журналистиката ми харесва повече и ако отида на сцената само за да си начеша крастата, мога да се проваля в професията, която вече бях обикнала. Но тази случка ми помогна окончателно да си изясня каква искам да бъда", разказва новата говорителка на ДНП.

Тя смята, че жените успяват повече в телевизията по една много логична причина.

"За мъжете в днешно време е изключително важно да печелят пари и да се реализират в живота си. В журналистиката на този етап няма много пари. Малко колеги успяват да постигнат някакъв стандарт с репортажи. Това според мен е и причината повечето мъже да се насочват към бизнеса, въпреки че харесват журналистиката. Все пак е добре, че професията ни не е феминизирана изцяло, защото ще стане страшно", обяснява тя.

Въпреки опита си на сцената и в репортеството Люба споделя, че е притеснителен човек. Когато обаче трябва да направи репортаж или да вземе интервю, тази притеснителност изчезва. Когато в България за първи път пристига бившият наставник на ЦСКА Енрико Катуци, тя отива на летището, за да чака заедно с колегите си. Преди това обаче Люба успява



да наизусти няколко въпроса на италиански,



макар да не разбира и дума от този език. Когато Катуци отминава всички журналисти, напиращи с въпроси на английски, тя изстрелва първия си въпрос. Енрико се спира, отговаря й и така се получава едно ексклузивно интервю. Едва като се прибира в телевизията, разбира какво й е отговорил Катуци.

В свободното си време Люба обича да се среща с приятели. От време на време си ходи в Кюстендил. Една от най-големите й радости в живота е да си играе с племенницата си Адел.

"Никога не съм си представяла, че едно малко дете може да те зарежда с толкова енергия и да те пречиства от ежедневния стрес и мръсотия. Влюбена съм в нея", категорична е тя.

Люба крие много старателно личния си живот. Единственото по-интимно нещо, което споделя, е любовта й към огледалото, пред което може да прекара много време. Парадоксът обаче е, че когато е била водеща, е късала нервите на гримьорките, защото отделяла на грима едва по 30 секунди за пудра и гребен.

Сега обаче на нея е възложена нелеката задача да гримира и посреше имиджа на българската полиция.
6123
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД