:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ВКУСНО

Заменете захарта с мед

Много полезно е през зимата да замените изцяло захарта с мед, съветват италиански лекари. По този начин ще се застраховате срещу доста типични за сезона заболявания. А медът може да ползвате не само към чай, а и към кафе - той даже подчертава аромата на кофеиновата напитка.

Освен това не пречи, ако с него подправяте сладкишите или месото. Вкусът им става определено по-добър. А и медът е по-малко калоричен от захарта - в зависимост от вида от 100 до 303 калории, докато при захарта те са 392. Освен това той премахва като с вълшебна пръчица главоболието и пречиства организма.

Само трябва да имате предвид, че всеки мед пасва на определен вид напитки или храни. Ако искате да се пречистите, то трябва да изберете мед от кестени или овошки. Той действа диуретично и е като метла за чревния тракт. Най-добрият подсладител обаче е акациевият мед. Той пасва идеално на билковия чай, както и на сладкишите.

Ако искате месото, което приготвяте, да има нестандартен вкус, то трябва да го намажете с мед от овошки или билков. Най-добрият вариант е да бъде от естрагон или розмарин. За сиренета обаче изборът е малко по-труден. Синьото сирене върви с кестенов мед, бялото - с мед, който има наситен аромат (например липа или акация), а с кашкавалите - лавандулов мед или цветен.

Видът на меда се определя главно от това къде е бил разположен кошерът. Ако е сред насаждения с розмарин, то съответно медът става розмаринов.
1424
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД