:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родезийският риджбек - пустинен ловец на лъвове

Три кучета от тази порода смело нападат шестима царе на джунглата
Всеки, който е виждал риджбек, знае, че зад необикновения му външен вид се крие истински качествено куче. Той е уникална хрътка - ловец, пазач и верен приятел. Известен като "кучето със змия на гърба", риджбекът ( англ. ridge - хребет, back - гръб) има удивителен гребен от косми, които растат в обратна посока по ивицата на гръбначния стълб във формата на меч. Този уникален отличителен белег го е направил известен по целия свят.

Въпреки името си риджбекът не идва от Родезия, а от Южна Африка, неговите корени могат да се проследят до ХVI в., когато в Африка заедно с европейските заселници дошли и разнообразни видове териери, мастифи и блъдхаунди. Те се смесили с местните хотентотски полудиви кучета и създали породата, позната днес като Родезийски риджбек. Това невероятно куче лови леопарди, биволи, антилопи и дори лъвове с такъв успех, че е известен с името Родезийско лъвско куче. Ловните му способности не бива да се подценяват - той е смел и непоколебим, група от три кучета безстрашно напада шест лъва.

Риджбекът е голямо куче с голямо сърце, популярен домашен любимец и ценен пазач. За него се казва, че защитава не на живот, а на смърт. Той има изключително остър ум, добродушен характер, като цяло е кротък и не лае. Ядосан ли е обаче, нищо не може да го спре - това е борец, готов да защити честта си на всяка цена. Докато е в покой, риджбекът изглежда флегматичен и муден - той може да се въргаля по цели дни на топло из къщата, но мързелът му е измамен. Веднъж мобилизиран, превръща се в кълбо от енергия, готово да се спусне след първата срещната котка със скорост, на която кучетата едва ли са способни.

Риджбекът има нужда от много движение и пространство, за да се чувства щастлив. Това е куче от пустинята, може да живее с дни, без да пие вода, и е безкрайно издръжливо - студът и жегата не му правят впечатление, спокойно понася амплитуда от 40 градуса по Целзий. Крайно непретенциозен, на риджбека не му трябват никакви удобства - стига да има къде да си излива огромната енергия и да бъде с хората, които обича. Това смело и силно куче се привързва завинаги към своите хора, обича безкрайно техните деца и е готово на всичко, за да ги защити.
15704
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД