:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Приморско все пак остана без районен съд

Приморско няма да има районен съд от началото на следващата година. Нотариусите от Царево Мария Василева и Димитър Чалъков обжалваха решението на ВСС за създаването му пред Върховния административен съд и той се произнесе в тяхна полза. Решението му е окончателно.

ВСС разкри съд в Приморско през юли по предложение на тогавашния правосъден министър Антон Станков. Районът трябваше да обхваща Приморско и селата Китен, Ясна поляна, Ново Паничарево, Веселие и Писменово. За целта в градчето бе обзаведена и съдебна палата.

Административните съдии обаче прецениха, че решението на ВАС е незаконосъобразно. В предложението на министъра не е обоснована нуждата от промяна на границите на съществуващия съдебен район на Царево, и структуриране на нов районен съд в Приморско. Липсват критерии, които налагат създаването му, мотивират се те.

За година и половина в Царево са разгледани само 114 дела, свързани с Приморско. Другите съдилища са много по-натоварени. Има и такива с около 300 дела на съдия годишно, мотивират се още от ВАС. Тези възражения се чуха веднага след като Станков направи предложението си за новия съд, но ВСС одобри идеята.
2
2299
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
07 Ноември 2005 22:37
Некой ше ми каже ли дали в перйода септември - май в указаните територии, дет си имат и летище, живеят повече от 100тина чиляка

08 Ноември 2005 13:50
Съдилища-мъдилища, дрън-дрън - важното е кой нотариус ше прибира таксите за прехвърляния на имоти в района
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД