:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 285
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Форум

Читателите за българчето и българите и техния просветен министър

Kleo

Когато "Аз съм българче" изпадна в немилост, у дома зацари траур. Най-много пострада 6-годишната ми дъщеря, защото я подлудих да казва стихотворението безброй пъти, включая куплета "Аз съм българче и силна майка мене е родила...". На служебния ксерокс (да прощава фирмата) размножих стихотворението (цялото) с едър шрифт и го разпространявах като позив. Не си представяте колко хора го вземаха, и то много сериозно, и го носеха у дома на децата си. Такъв беше скромният ми принос, според силите ми.

Снощи, когато се обяви "помилването" на "българчето", дъщеря ми за първи път се изпъна като паметник и го изрецитира с патос, от край до край. Предполагам беше повлияна от бурната радост в къщи. Обзалагам се, че докато беше "забранена", тази национална светиня беше научена от много повече деца, повлияни от родолюбиви родители, отколкото първолаци от буквара. Като дъщеря ми например. Че покрай това научихме с нея и "Родна реч омайна, сладка" и "Бяла, спретната къщурка".

Няма да станем европейци чрез затриване на националното ни самосъзнание. Един народ, както и един индивид, бива уважаван от останалите само когато той първо се уважава сам. Звучало националистично и недостатъчно европейско... Първото нещо, което научават децата в Гърция в първи клас, е Его име Елинос ке и патрида му ине и Елада... Ние по европейци ли сме от тях?

Дерзайте, Българи!!! Национализъм е мръсна дума в наши дни, но никой не може да ни забрани да бъдем патриоти! И да учим децата си да бъдат такива! Българщината не бива да загине! Да не се срамуваме, че сме българи, само защото сме имали и имаме недостойни управници. България е преживявала и по-лошо... И е пре-била!



Анонимен

"...И мойте песни все ще се четат!" Ив. Вазов



Анонимен

Аз бях българче. Сега обаче вече не съм и ми е по-лесно да живея. Откакто 1 година вече не съм българче, успях да си купя кола и да почна да плащам лизинг на собствено жилище. Това в Булгаристан беше нещо невъзможно за мен и още 8 милиона население, ако са останали и толкова.



Двойната Лотхен

Толкова си и бил българче. Със здраве се радвай на колата и къщата и не надничай в българския двор, щом не ти е мил.



Анонимен

Чудно ми е как точно този стана министър!

За Абрашев ми е ясно - написал музика за царя, а просветният - да не е написал буквар за децата на царя?



Антибиотик

Демокрация и капитализъм не означава търговецът и производителят да имат думата по тези въпроси. Ако нямат печалба, да ходят да копаят. Учебниците трябва да бъдат качествени и да обединяват нацията. Щели да протестират - имат право. Всъщност тази работа с многото учебници мирише на много големи подкупи.



Jousef

Дали няма нещо съмнително в непрестанното забъркване на министъра в измислени учебникарски скандали? Дали и той самият не ги предизвиква и ако да - с каква цел? Дали си заслужава да подлудиш цяла образователна система, за да припечелиш нещичко като автор на учебници? Дали министърът е слуга на народа... или на дявола, или на джоба си? Дали образователното ведомство няма далеч по-сериозни и съществени задачки и болни проблеми, та от половин година не оставят камък върху камък от здравото в образованието ни. Дали, дали, дали... Дано, дано, дано... нещо се промени и ръководстващите в просветата бъдат на мястото си, за да работят, а не парашутисти, които си гледат бизнеса.



raven707bg

Вижте, ако сме българи на място, това идиотско хрумване на доцентката не бива да се размине с един гастрол на министъра на образованието по телевизиите...

Саксофонски трябва показно да изрита някой, дори самия министър за тази вселенска простотия.

Кой брани българщината в конце концов - тия, дето получават заплати от народа, или самият народ, който е потънал в грижи и нещастия?

Въпросът ми, разбира се, е с отговор, но очаквам реципрочно на издънката действие от страна на премиера...

След като той не говори добре български, поне да докаже, че този език е свят за него...



Анонимен

Човек, ако мисли за утрешния ден - отглежда зърно,

ако мисли за следващото десетилетие - сади дърво, но ако мисли за бъдещето - възпитава деца (японска поговорка).

Явно за България няма нито утре, нито след десет години, какво ли остава за бъдеще. Кой както дойде, първо посяга на образованието и започва да се изживява като първоучител.

Защо от Министерството на просвещението не погледнат колко от децата на България не ходят на училище? Колко са неграмотните, които въобще не знаят да четат и пишат. Колко училища са затворени? Това ли е бъдещето на България?



re

Народ, който не тачи традициите си , който не слави историята си и не уважава творците си е обречен. Няма ли кой да изгони този нещастник от министерския пост? Как може подобно недоразумение да е министър? Това вече е достойно за фланелката - "Срам ни е от вас".

Време разделно е дошло и ако не се появят съвременния Паисий и Левски , нацията е обречена на изчезване. А може би това си заслужаваме - как 12 години не се намери свястен човек , който да застане начело на държавата? Не се държим като народ , а като сбирщина. Като сме такива некадърници защо поне не се поучим от положителния опит на отличниците , пред които уж благоговеем... Защо не се поучим на патриотизъм от американците? Мнозина знаят кой е "Скалата" и тем подобни американски тъпотии, но не знаят какви уроци по патриотизъм получават американчетата още от първите си години в училище. Да не говорим какъв смях и подигравка предизвиква у българина приповдигнатия патриотизъм на американците. Но те имат дух и това ги прави силни като нация, а у българина е станала само една искрица , там нейде дълбоко скътана в душата му.Ще се намери ли кой да запее " Пламни, пламни , ти искра любородна!"
1025
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД