:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 295
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон чака помощ от Симитис за ЕС

Гръцкият премиер Костас Симитис е обещал да окаже помощ за възможно най-скорошно приключване на преговорите на България с ЕС, пише атинският в. "Вима". Симитис идва днес на еднодневно работно посещение в София. Въпреки ниския ранг на визитата гостът ще бъде посрещнат и изпратен на летището от домакина си Сакскобургготски.

Важен член на гръцката делегация - външният зам.-министър Янис Зафиропулос, подаде вчера оставка. Той я мотивира с абсолютно разногласие с външния министър Папандреу по външноикономическата политика на страната, включително и по осъществяването на плана за възстановяване на Балканите, съобщи гръцкият правителствен говорител Протопапас, цитиран от АНА.

От опозиционната "Нова демокрация" определят оставката на зам.-министъра като признание за провала на гръцкия план за

възстановяване на Балканите. Планът е за 528 млн. евро.

В българската делегация пък е включен "посланикът ни в Гърция Кирил Топалов", който според обнародван в петък президентски указ вече не заема поста. Новият ни посланик в Атина е Стефан Стоянов. Стоянов още не е връчил акредитивните си писма и затова не е включен в делегацията ни, обясниха от "Дондуков" 1.

Симитис ще присъства днес на церемонията по предаването на президентската власт, а по-късно ще се срещне с президента Първанов. Това ще е първата среща с чужд държавник на новия президент.
579
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД