:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 240
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Имаме пет месеца да се докажем пред Евросъюза

България разполага само с 5 месеца, за да докаже, че напредва в изпълнението на критериите за присъединяване към ЕС. Редовният доклад на Европейската комисия тази година ще бъде готов през октомври, а не, както обикновено, през ноември. Реално обаче заключенията ще са готови още през юни, обясни главният преговарящ с ЕС Меглена Кунева.

Този доклад ще е решаващ за страната ви, предупреди шефът на Европейската делегация у нас Димитрис Куркулас. Въз основа на заключенията в него ЕК ще изготви новата "пътна карта" за присъединяването ни, от която ще стане ясно кога имаме шанс да влезем в ЕС. Много е важно да бъдат решени проблемите в съдебната система и с корупцията, напомни Куркулас. Според Кунева от ключово значение е и дали ще бъде задвижена административната реформа.

Всяко отделно министерство трябва да разбере своята отговорност, това, което МВнР може да направи, е да представя в Брюксел съществуващи резултати, ако няма такива, ние не можем да направим нищо, коментира Кунева. Трябва да докажем, че изпълняваме ангажиментите, които сме поели по отделните преговорни глави, добави тя.

В началото на февруари МС трябва да приеме стратегията за ускоряване на преговорите, а през март - актуализираната програма за приемане на еврозаконодателството. Най-късно идната седмица кабинетът щял да гласува и законодателната си програма за първите 6 месеца на 2002 г.
647
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД