:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Искат от Първанов мерки срещу "случайните" убийства

Новият президент Георги Първанов публично да каже какво ще направи, за да спрат "случайните" убийства у нас. Това призовават в отворено писмо приятелите на застреляния в столичната дискотека "Алиби" миналия юни Петър Маринов. Писмото е адресирано и до Петър Стоянов.

Студентът бе убит от Александър Стоянов, бивш служител на НСО. Стоянов гръмна младежа с пистолета си "Глок". Защитата му твърди, че оръжието ме гръмнало случайно. Стоянов е в ареста по обвинение за умишлено убийство, разследването не е приключило.

В друго отворено писмо веднага след трагедията

приятелите на жертвата призоваха за по-строг контрол върху оръжията, както и за определянето на нормативи за полицейска охрана при многолюдни събирания в заведения, на концерти, стадиони и др.

Ако на исканията беше обърнато внимание, нямаше да се стигне до трагедията в "Индиго", пишат на Първанов и Стоянов приятелите на убития студент. Те обвиняват двамата, че не са дали никакъв отговор, и ги призовават да отговорят, за да докажат, че "президентството не е мъртва институция, а все още е фактор в обществено-политическия живот на България".
684
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД