:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 321
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
11 септември отприщил стремеж към голямо разширяване

Колебания дали България да бъде поканена в НАТО

5 или 7 ще са новите членки в Алианса, смята "Берлинер цайтунг"
На срещата на върха в Прага през ноември НАТО смята да покани за членство до седем страни-кандидатки, писа вчера в. "Берлинер цайтунг". Според вестника, който се позовава на осведомени източници в Брюксел, практически сигурно е, че НАТО ще покани Словакия, Словения и Литва, Латвия и Естония, възможно е също така в групата да влязат България и Румъния. Последните две страни имат подкрепата на Турция и Франция, се посочва в статията, подписана от Бетина Вестринг. Германия все още нямала позиция по въпроса. Но според източници мненията в НАТО все повече се ориентирали към едновременния прием на седем страни.

Високопоставен дипломат от НАТО подчертал, че сближаването между Москва и Вашингтон след атентатите на 11 септември улеснявало разширяването на НАТО. Преди тази дата сигурни кандидатки били само Словакия и Словения.

По ирония на съдбата точно източноевропейските страни застъпват консервативни виждания за НАТО, посочва авторката. "По принцип те не искат да влязат в един клуб за дискусии, който ще възхвалява добрите отношения с Москва. Те се стремят да влязат в НАТО, защото очакват от нея старомоден тип военна защита. При това защита от заплахата Русия, а не защита в партньорство с Русия", завършва статията на "Берлинер цайтунг". Неотдавна чешкият президент Вацлав Хавел недвусмислено даде да се разбере, че вижда членството на България и Румъния в Алианса след 10 години.

Чехия, Полша и Унгария бяха приети в НАТО през 1999 г. Девет страни са официални кандидатки за членство в НАТО. Освен България и Румъния това са Словакия, Словения, Македония, Албания и трите балтийски републики.
23
660
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
23
 Видими 
22 Януари 2002 07:49
S tova pravitelstvo sastaveno ot mafioti,komunisti i nekadarnici Bulgaria i sled deset godini niama da stane chlen na Nato.Nai-dobre shte e da se svali "caria"-ministerpredsedatel chas po-skoro,za da ne bade iztarvan i poslednia vlak kam Europe.A sas Simeon ne znam kakvo e nai-udachno da se napravi,moje bi da se prati v niakoi stracheski dom ili v dom za dushevno i umstveno bolni,no kolkoto se moje po-nadalech ot Bulgaria!
Bog da pazi Otechestvoto!


Dr.M.T. Radeff,MD
Buffalo,NY
U.S.A.
22 Януари 2002 09:10
Абе може ли този идиот от щатите да не си изсира компетентните мнения навсякъде? Задръстил е целия форум с изпражненията си...
22 Януари 2002 10:14
Ние им даваме всичко, нямат мотивация да ни приемат, много шикалкавят,
сега, ако не ни приемат ще го оправдаят с отпадатето на "сдс" от властта.
Единствения шанс е да се уплашат от връщането ни в сферата на Русия.
НАТО си е вече световен джандарм, не ми харесват "хуманитарните" мисии.
Ако е по добре да сме членове, то поне да режем оръжията като ни приемат .
Тъжно то е , че сме малка държава управлявана доскоро от подлизурковци,
които никой не уважата. Въпреки безизходицата ни е нужно поне малко достойнство.
22 Януари 2002 10:53
TOVA E NAI TOCHNOTO-VUPREKI BEZIZHODIZATA NI PONE MALKO DOSTOINSTVO !
22 Януари 2002 10:56
Ано 2 - може разбира се. Просто следващия терористичен акт трябва да е да се отрежат подводните кабели между САЩ и Европа и ще замлъкне. Лошото е, ако реши да използва връзка по сателит, тогава не знам какво ще правим.
22 Януари 2002 13:59
Само голям глупак , като петьо може да мисли за реално скорошно членство на България в НАТО.
Мони Паси си вадеше хляба от това и се уреди, но той не е магьосник да направи това.
Просто ще си живеем с мечти.
22 Януари 2002 15:25
Тия па кво се чудят толкова?!?
22 Януари 2002 16:33
Cudjat se kak da ni razkarat

ЗКПЧ-др.Радул
22 Януари 2002 16:56
абе защо не им теглим една майна на тези натовци и да започнем да си продаваме оръжието където си искаме
22 Януари 2002 18:06
Nelepo e drugariat Parvanov da e prezident, ne smiatate li? Moje bi v SIV ili OND da uspee da natrese Bulgaria. Pak i mafiata e zad pravitelstvoto, smiatate li che tova ne e vidno, dori i za nai-golemia neveja? Ne zadavam vaprosi, v poslednite se sadarja otgovora.
22 Януари 2002 18:12
Е сега се затлачи работата. Ако наистина страните от НАТО си мислят че страни като Бг ще очакват защита от Русия то просто ще ни държат настрана за да си нямат главоболия. Те винаги ще предпочитат Русия за приятел пред нас. А и защо да ни приемат в алианса ние и без това правим каквото ни кажат ( справка Бат Пешо ) и то безплатно.
Тоя Радеф от Биволаре Нюорска околия - БЕ ПИЧ СВСТИ СЕ БЕ! И я ме светни като казваш mafioti,komunisti i nekadarnici - кого имаш предвид Костоф & кампъни ли?
22 Януари 2002 18:28
Мен ако питате ( не го препоръчвам ) НАТО е значително по-важно от ЕС за страна като нас. Ако влизането в НАТО в този момент би ни затруднило финансово, то влизането в ЕС би ни закопало. За след две години да се влиза в ЕС би трябвало да се дърпаме. За НАТО нещата са съвсем различни, там всеки пропуснат месец е загуба, защото до края на годината Русия ще се е договорила за петролопроводите със САЩ и тогава от тия два големи два брата ще зависи в цивилизования свят ли сме или не. Надявам се само руската душа да го удари на роднинска емоция и да не ни отреже пътя, защото иначе най-омразен е бишия приятел предател. Твърде лесно се отказахме от Русия в един свят който не е двуполюсен, амо ако в НАТО решат че никак не държим на думата си ?
22 Януари 2002 19:13
Майна му на НАТО!
22 Януари 2002 23:51
Pivet na dr. Ayr i dr. Drug! Ne che plachem za tolkova za NATO, ama, da izlezem s predlozhenie za nov iztochen blok s Rusia. Vednaga shrte pobarzat da ni vzemat vav "velikolepnata sedmorka", da ne bi vse pak da stane, a?
22 Януари 2002 23:54
Винаги има възможност да ни вкарат в НАТО изотзад, откъм Босфора. С малко вазелин.
23 Януари 2002 00:19

Prav si Don Michele, nie i bez tova sme zastanali udobno za "komshular".
23 Януари 2002 21:19
Уважаеми колеги,
дъвките "ЕС" и "OTAN" бяха дъвкани активно и продължително.Което не попречи нито на нашите кариеси, нито на парадонтозата.Рекламите не лекуват.
-ЕС - за тези страни ние сме това, което са циганите от Филиповци и Столипиново за софиянци и пловдивчани.Да не говорим, че качествените европейски стоки при правилата на свободната търговия просто ще унищожат прохождащите фирми.Да не говорим, че тези стоки няма да има с какво да си ги купуваме...
-OTAN - винаги е бил скъп военен клуб.Който не го разбира...

Реалностите и сегашното ни състояние не дават шанс на списващите постинги тип "фентъзи".Sorry!
23 Януари 2002 21:53
Ako zavisi ot men, shte vi ostavia da si gniete v Bulgaria, tupi komunisticheski izrodi i komplexari!
23 Януари 2002 21:58
Radeff
23 Януари 2002 22:04
Наистина си леке. От мазен бъргър с кетчуп.За това си има химическо чистене.
24 Януари 2002 22:00
Радефф,Леке -
25 Януари 2002 17:13
40 000 ...военновременен полк.
25 Януари 2002 18:45
Избръснати, тоалирани,напарфюмирани....по прашки!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД