:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Фалшиво семе за посев залива пазара

Семена менте се продават на пазара, алармира вчера директорът на Института по царевицата в Кнежа Кирил Ангелов. Нискокачествени семена за царевица имало в региона на Кнежа, а такива се продавали и от плевенски фирми в района на Лудогорието.

От "Агротайм"-Исперих пък продават пиратски семена и не зачитат интелектуалната собственост на института. Те първи почнали до продават на цени под 1,80 лв./кг. В момента на места семето се продава по 1,50 лв., а дори и под тези нива. Цената обаче е нереална и необоснована, което говори и за липса на качество, обясниха от института.

В момента има достатъчно хибридни семена царевица - както родно производство, така и от внос. Над 11 000 т се предлагат на пазара. Производителите ще засеят около 5-5,5 млн. дка с царевица. За това ще отидат около 8000 т. Останалата 1/3 ще остане непродадена, така че за разлика от миналата година няма да има недостиг, обявиха от института.
632
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД