:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 339
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Писмо

На кого да си платя тока, парното и телефона?

Въпреки че имам разплащателна сметка, ми изключиха тока. ДСК не иска да плати с мои пари, а енергото не ще пари в брой
Повече от 8 г. съм клиент на ДСК-клон 1, където чрез разплащателната си сметка погасявах задълженията си за ток, телефон, парно, вода. Бях доволна. По моя препоръка много колежки станаха техни клиенти. Но всичко това до 1. 1. 2000 г. От тази дата започна моето ходене по мъките:

1. На огромни опашки трябваше да се редя 3 дни, за да се добера до предложения от Банка ДСК нов договор за разплащателна сметка. Подписах го, тъй като се надявах, че условията по него ще продължат добрата традиция на ДСК.

Към края на януари започнах да получавам писма, че поради недостиг на средства по разплащателната ми сметка няма да ми бъдат платени разходите за ток и телефон. Веднага отидох в ДСК и внесох 100 лв. Бях безкрайно и неприятно изненадана, когато на 3 февруари 2000 г. ми беше прекъснат телефонът поради "неплащане". На следващия ден отидох в ДСК и от разпечатката, която ми направиха, стана ясно, че към 31 януари по сметка разполагам със 105 лв. Попитах защо тогава не са ми платили телефона. Отговорът на инспекторката беше: "Банка ДСК-клон 1 се разплаща само на 16-о число. А тогава по сметката ви не е имало средства." По същата причина не ми бяха платени сметките за ток и парно. С наличната сума по сметката Банка ДСК-клон 1 щяла да покрива бъдещи задължения, а за неплатените сметки за декември 1999 г. трябвало лично да отида в съответните каси за ток, парно и вода и да си платя.

Въпреки че не виждах основание, щом в сметката ми през януари има пари (вярно, след сакралното 16-о число), да не ми платят разходите за декември, отидох да си платя тока в районния клон. Тогава чиновничката от енергото ми каза, че не мога да платя в брой, тъй като имам разплащателна сметка. Попаднах в затворен кръг.

Отидох при директора на Банка ДСК-клон 1 г-н Дачев, който след направена справка ми потвърди казаното преди 2 дни от съответната инспекторка. Т. е. трябвало да ида за декември да си платя в брой. Още не съм ходила да се разправям за парното. Неизбежно ме чака същият абсурд.

Нововъведението на ДСК от 2000 г. е, че и 5 ст. да не ми достигат, те не извършват плащането. Досега 8 години са плащали и при следващото постъпление си удържаха парите с някаква неустойка. Сега вече не можело. Можело само ако подпиша още един договор с тях, но при наказателна лихва от 14%. Каква е тази лихва? Те оперират с парите ми срещу 4%, плащат единствено на 16-о число и ако не искам да ми бъде спрян токът, ще ме накажат с 14%!

На всичкото отгоре са въвели и нови разпечатки, от които изобщо не може да се разбере какво плащат от мое име. Пише платени 15 лв. и някакъв код. Аз да не съм врачка.

Идете и вижте какво става в клоновете на ДСК! Огромен е броят на недоволните граждани от нововъведенията. Сигурно са недоволни и другите държавни институции, които няма да могат да съберат вземанията си пак поради това нововъведение.

А аз си мислех, че НЕК и ДСК все пак са в една и съща държава.



МАРИЯ ДИМИТРОВА, София
2172
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД