:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,295
Активни 536
Страници 1,740
За един ден 1,302,066
31 март - краен срок за данък сгради и такса смет

Данъчните откриват още пунктове за ДОД

В столицата местните налози се плащат при удължено работно време
От днес още 23 нови пункта в столицата ще приемат данъчни декларации за доходите, получени през миналата година. Това изисква заповедта на директора на Главна данъчна дирекция (ГДД) Антон Тончев, обявиха вчера от пресцентъра на ведомството.

Приемните са открити в 11 столични квартала, в сгради извън самите данъчни служби. Допълнителните пунктове ще приемат декларации до 15 април в работните дни от 12.00 до 18.00 часа. Те ще осигуряват и служители, които да консултират гражданите как да попълват декларацията си.

Плащането в брой на подоходния данък обаче ще става само в редовните данъчни служби по местоживеене, уточняват от ГДД. Дължимата сума може да се внесе и по банков път или чрез пощенски запис. В този случай гражданите трябва да знаят банковата сметка на съответната данъчна служба, кода и БИН-номера. При безкасово плащане задължително в платежното нареждане се попълват име, ЕГН, наименование на данъка, за който се отнася плащането, предупреждават от ГДД.

От средата на март допълнителни пунктове за приемане на данъчни декларации са открити в Пловдив, Видин, Враца, Добрич, Шумен и други градове. От 1 април такива пунктове ще се създадат и във Варна, Бургас, Монтана и Сливен.

Данъчните служби все още приемат само в редовното работно време от 8.30 до 17.00 декларации за доходите от 1999 г. и плащания на дължимия по тях налог. Очаква се работното време да бъде удължено когато започне големия наплив за подаване на документите преди крайният срок - 15 април.



ОБЛЕКЧЕНИЯ

От 20 февруари данъчните в София работят извънредно от 8.00 до 18.00 ч., за да приемат плащания на местните налози, припомнят от ГДД. До 31 март гражданите трябва да платят 1/4 от данък сгради и от такса смет. Останалите три равни вноски се правят съответно до 30 юни, 30 септември и 30 ноември. Отстъпка от 5% ще ползват тези, които платят цялата дължима сума до края на този месец. Пак до 31 март трябва да се плати и половината от дължимия данък върху превозните средства. Втората вноска от налога се издължава до 31 септември. Тези, които внесат цялата сума до края на месеца, също ще ползват 5% отстъпка. Местните данъци също могат да се плащат в брой, по пощата и по банков път.
1019
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД