:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 221
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Готвят по-леко поскъпване на телефоните

Цените на телефонните разговори ще поскъпнат, но в по-малък от предвидения преди няколко седмици процент. Това съобщи по БНТ в събота министърът на транспорта и съобщенията Антони Славински.

Преди две седмици БТК внесе в Държавната комисия по далекосъобщения (ДКД) предложение за повишване на цените на вътрешните телефонни разговори с близо 31%. Междуградските разговори оставаха на почти същата си цена, а международните поевтиняваха. От това средното увеличение излизаше 10%.

Според съботното изявление на Славински обаче средното увеличение трябва да е вече 8,5%. Поскъпването на вътрешните градски разговори ще е приблизително 20% и един импулс ще е 5,5 ст. без ДДС. Така наречените евтини импулси за домашни абонати, които се таксуват по една стотинка, са вече не първите 80, а първите 70. Предвижда се и поскъпване на месечните абонаментни такси. Новото предложение все още не е внесено в ДКД.
399
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД