:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,300
Активни 537
Страници 1,745
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Митниците влизат в компютърна мрежа до декември?



Компютърната информационна система в митниците ще бъде завършена до края на годината, обяви в събота за пореден път шефът на ГУ "Митници" Пламен Минев в отговор на мнение на зам.шефа на Евролевицата Иван Бойков. Проектът за нея по програма "ФАР" за изграждане на информационна система е от 1993 г, припомни Минев в ефира на Дарик радио. Според него до 1997 г. внедряването на компютъризирането на митниците се забавило заади "неудобен за нашата администрация софтуер". След това под ръководството на Минев, митниците създали свой софтуер. Компютрите вече били монтирани и вързани в локални мрежи. Течали пилотни проекти за функционирането на системата.

Тези, които казват, че митниците не искат информационна система и нямат воля да се справят с контрабандата, не трябва да забравят, че става дума за политическа воля, заяви Минев.

НАКРАТКО

Антикорупционното движение на "Гергьовден" се издържало от книга





"Гражданско обединение срещу корупцията е единствената група за борба с корупцията, издържаща се самостоятелно - чрез печалбите от книгата "Митница", обяви Любен Дилов-син. "Партиите ни обвиняват, че не сме сериозни, а гражданските движения ни обвиняват, че се партизираме", каза още Дилов. Този проблем щял да бъде решен на конференцията на "Гергьовден".



Заловиха арабин издирван за убийство и дрога





Арабин, пребиваващ в България незаконно, представяйки се като ливанеца Маруан Муса Ел Харук, е заловен при спецоперация на НСБОП. Задържаният се издирва чрез Интерпол за трафик, разпространение и производство на наркотици. Той е извършил убийство на територията на чужда държава.



Митниците влизат в компютърна мрежа до декември?



Компютърната информационна система в митниците ще бъде завършена до декември, обяви за пореден път шефът на ГУ "Митници" Пламен Минев по Дарик радио. Проектът по програма "ФАР" за изграждане на информационна система е от 1993 г. Според Минев до 1997 г. той се забавил заради "неудобен за нашата администрация софтуер". Компютрите вече били монтирани и вързани в локални мрежи.
433
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД