:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 545
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Суперстари

БАН откри какво имаме за износ - манекени

В академията не дремел нашенски Бил Гейтс, а Мичурин
Няма и седмица, откакто премиерът Костов се срещна с учените от БАН, а те взеха вече да радват правителството с оптимистични вести, конвертируеми у нас и в чужбина.

На прага на новото хилядолетие българите и българките в активна трудоспособна възраст са значително по-добре сложени физически, по-здрави и страдат по-малко от наследствени болести в сравнение със своите предци от началото на 20-и век, предаде БТА вчера. Това показвали обобщените резултати от национално изследване на Института по експериментална морфология и антропология при БАН.

Как да не си хвърляш шапката от радост, че векът, в който науката изнамери лекове срещу маса болести, не е минал без следа и през българите!

Ама това е само началото на добрата новина. Истинският триумф настъпва, когато се задълбочим в резултатите от изследването, продължило от 1989 до 1994 г.

Родните мъже и жени между 30 и 39 години са достойни за манекени. Господата са високи между 170 и 173 см и тежат около 72 кг. Дамите са около 160 см на ръст и 60 кг на тегло. (Гръдната обиколка не се съобщава.)

По отношение на килограмите българите са идеал за западноевропейците и американците, страдащи от наднормено тегло, коментира гордо ръководителят на изследването. Само дето не добавя, че българите ще стават все по-строен и по-строен идеал, ако продължи мъдрото управление от последните 10 години.

Впрочем западноевропейците и американците не бива да униват. Същото изследване показва, че в резултат на миграционните процеси през 60-те години в България е постигната биологична пъстрота и развитие на различните антропологични типове сред населението. Значи ако ЕС и САЩ махнат визите, имат всички шансове да подобрят генофонда си в резултат на имиграцията на българите.

Е на това му се викат академици! От една дума разбраха премиера и поеха отговорността си с научни аргументи да работят за присъединяването на България към Европа!

Вярно, Костов разчиташе, че в БАН може да се намери някой компютърен гений като Бил Гейтс, но и един Мичурин с гениалните си хрумвания за кръстоски ще ни свърши работа.
436
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД