:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
СДС се кани да разкрие гигантска конспирация срещу кабинета

Соколов: Махнахме Бонев заради близостта му с Чорни

Сините питали Костов: "Защо държа Богомил толкова време?!". Групата се консолидирала след нападките на бившия МВР-шеф
Богомил Бонев беше отстранен от правителството заради близостта му с Михаил Чорни, заяви вчера председателят на парламента Йордан Соколов. Той директно обвини бившия вътрешен министър във връзки с шефа на "Мобилтел" Владимир Грашнов и руския бизнесмен Чорни. Всички знаят кой е Чорни, има доста данни за империята на братята Чорни, каза осъдително Соколов. Според него Бонев напада от името на тези хора, които не искат да се продаде БТК и втория GSM оператор. Това са икономически интереси, заяви Соколов. Парламентарният шеф винаги се бил опълчвал на тези контакти и това според него се е знаело.

В конспирацията той включи и атаката на Бриго Аспарухов и Цвятко Цветков - "същите хора, познати от 1992 г." Соколов намекна и за участието на бившия шеф на 6-то управление в ДС Димитър Иванов в заговора, като го сравни с Химлер, а службата с Гестапо. Съвпадението с касетата на Константин Тренчев също не било случайно.

Соколов откри и атака срещу предстоящото преструктуриране на енергетиката. Имало хора, които не искали да се премахне монопола на НЕК. На това място босът на Народното събрание вметна, че ще иска обяснение до къде е стигнало следствието за убитите четирима българи в Истанбул, защо те са пътували там и кой ги е пратил.

Паметливи напомниха, че Евгений Бакърджиев иска среща с Иван Костов от името на столичната СДС организация заради уволненията на сини активисти в енергийния сектор.

Депутатите от СДС също са задълбали на темата "Чорни

- Бонев" на заседанието с Иван Костов във вторник. Вероятно има и други хора на Майкъл Чорни сред нас, казал Велислав Величков. Част от залата бурно се възмутила. "Вероятно има", повторил Величков под одобрителния поглед на премиера. Подобна реч произнесла и депутатката Ева Жечева. Командира дръпнал унищожително слово, в което призовал за единство пред лицето на врага. Бонев бил заклеймен. "Защо го назначи и го държа толкова време, въпреки че цялата парламентарна група беше против това?!", попитали депутати, а Костов не могъл да отговори.

Освен ексминистъра Командира посочил като враг и медиите, които явно били зле настроени срещу властта. "Няма независими медии", обяснил на депутатите премиерът. Дискутирано било как да се подобри медийната атмосфера. Костов обяснил, че за тази работа трябват много пари, а СДС не разполагало с достъчно.

Бакърджиев не взел думата, стоял сред депутатите и само пускал реплики.

Общото мнение в групата е, че нападките на Бонев само са обединили сините.





каре

Кой е бил на яхтата в Евксиноград?



Йордан Соколов заяви, че действително има случай с яхта, на която са били Бонев, Евгений Бакърджиев и Чорни. "Не съм бил там, но още тогава знаех, че този случай е станал".

В интервю за "Свободна Европа" Едвин Сугарев разказа за "шумна фиеста в резиденция Евксиноград", в която са участвали Богомил Бонев, Евгений Бакърджиев, бизнесмените Владимир Грашнов, Емил Кюлев, Майкъл Чорни, Лора Виденлиева. Компанията според Сугарев акостирала пред резиденцията с яхта, а в същото време президентът почивал там.

"Няма такава компания в такава яхта", каза пред журналисти Бакърджиев. Нека да спрем да си измисляме такива неща - някой явно подвежда Едвин, мисля, че той е почтен човек, добави Бакърджиев. Пред БНТ Богомил Бонев също отрече да е имало такъв случай.
1635
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД