:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Бившият вътрешен министър потвърди, че Костов е забранил да се разследва приватизацията

Премиерът знаел повече от Бонев за корупцията в СДС

Според Емануил Йорданов забраната била само за икономическата престъпност
"Забраната МВР да се занимава с приватизацията, сега оценявам, в дългосрочен план, абсолютно, одначаваше толериране на корупцията. Спомням се какво му казах на Костов на последния ни разговор през декември, когато разменихме двамата информация за отделните властови кръгове вътре в СДС, които се обогатяват незаконно от приватизация. По-скоро той знаеше повече от мен", това заяви вчера Богомил Бонев.

"На МВР бе забранено да разследва икономическата престъпност, имаше такава заповед", съобщи вчера пък пред НТв вътрешният министър Емануил Йорданов. Той обаче не пожела да уточни от кого е издадена тази абсурдна заповед, съобщи само, че не е от Богомил Бонев. Сега по линия на икономическата престъпност наново се работело, твърди вътрешният министър.

"Имаше забрана МВР да се занимава с приватизацията, но да не се разследва икономическата престъпност - не. Не само, че няма, но е пълна глупост да се твърди, че има такава заповед. Напротив. Разкритите контрабандни канали за захар, за спирт, многобройните случаи на заловени с подкупи митничари - всичко това са точно икономически престъпления, с които ние се борихме", коментира Богомил Бонев.

Забраната МВР да работи по сигнали за далавери в приватизацията Бонев получил в разговор с Иван Костов, на който премиерът му вдигнал скандал, че службите на МВР се интересуват от приватизацията. Според Костов службите нямали място там и ако трябвало да научава нещо за приватизацията, ще го научава от ресорните министри.

Две години по-късно Костов обаче поискал информация от МВР за сигнали. Казал на Бонев, че не му е нареждал да не се занимава с корупцията, а само със самата приватизация.

"Това са две неща, които са взаимно свързани. Или ще има хора, които ще следят отблиизо процесите в приватизацията и по този начин ще улавят корупцията, или въобще МВР ще се дистанцира и няма да получава никаква информация", коментира сега бившият МВР-шеф. Според него сега СДС управлява с интриги. "Афинитет към интригите имаха двама души - Соколов и Костов. Част от шефовете в МВР тичаха ту при единия, ту при другия", твърди Бонев. В най-голяма степен това го правили Божидар Попов и Атанас Атанасов.
710
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД