:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Германският президент предпазлив за влизането ни в ЕС



Никой към днешна дата не може да каже кога България ще бъде приета в ЕС, заяви германският президент Йоханес Рау след среща с Петър Стоянов вчера. Затова трябва да бъдат направени 2 крачки - страните-кандидатки да станат способни за влизане в ЕС, а ЕС да стане годен да ги приеме. В този смисъл се налагат реформи и от двете страни, заяви Рау. Той не се ангажира кога може да падне визовият режим за нас, защото това е от прерогативите на федералното правителсгтво. След срещата на 4 очи Стоянов заяви, че се надява концернът "Сименс" да участва в конкурса за реконструкция на блоковете на АЕЦ "Козлодуй" от 1 до 4 и да го спечели, след като ще ремонтира 5 и 6 блок.



Мъртъвци лежат непогребани заради мъглява наредба



Мъртъвци лежат непогребани с дни в Добричко заради неясни държавни разпоредби. В кметствата в областта са изпаднали почти в паника как да разтълкуват новите правила за платените и безплатните погребения. На общинските съвети се забранява да решават какви разходи за погребенията ще поемат и за кои категории хора ще става това. Кметствата имат право да заделят пари за погребения само на бездомници, самотници или на хора от социални заведения. Секретарите на кметства обаче твърдят, че законодателят никъде не е дефинирал тези категории хора и на практика починалият е трябвало да иде в общинските служби и да си подаде заявление, че е бездомен или самотен, за да му отпуснат пари за погребението.
578
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД