:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Червени спецове вадят още случаи на корупция

Приватизацията на предприятията в Рудозем и пожарът в данъчното на "Изгрев" били много съмнителни
"Разровете случая с Рудозем и приватизирането на предприятията там. Попитайте НСБОП дали случайно не са попаднали на висш държавен чиновник, който е искал крупна сума рушвет", подметна на журналистите вчера бившият първи разузнавач Бриго Аспарухов. Според запознати става въпрос за министърът на финансите Муравей Радев, който отговаря за Родопите според разпределението на регионите в стария НИС на СДС.

"Тази операция е спряна от най-високо място, защото иначе е щяла да свали правителството", добави Аспарухов. По негови данни в операцията е участвала и "чужда служба на една велика страна, с която сега сме много близки приятели". "Защо тези неща не се казват. Такива примери могат да бъдат дадени много. Корупцията не е от днес", попита Аспарухов.

Другата бомба, която членът на Висшия съвет на БСП и бивш шеф на НРС хвърли, бе за пожара в данъчното в столичния район "Изгрев". "Знаете ли защо бе запален при странни обстоятелства архивът на данъчната служба на ул."Райко Алексиев на 6 април т.г.", попита той. Според информация на Аспарухов 3 дни преди пожара на вътрешния министър Емануил Йорданов бил даден точен списък с фирмите, източващи държавния бюджет чрез ДДС. "Същата информация се опитват да предадат и на НСБОП, но те бягат като дявол от тамян", каза Аспарухов. В пламналото помещение на службата били и копията на делата, но "случайно" и те изгорели. "Питайте МВР шефа имал ли е предварителна информация, че от тази данъчна служба се източва държавният бюджет", призова Аспарухов.

Медиите трябвало да разследват и един случай, който самият той огласил още през 1997 г. Аспарухов има предвид самия Иван Костов, който като финансов министър в кабинета на Филип Димитров осигури дипломатически паспорт и поста "почетен консул на България към Малтийския орден" на смятания за международен престъпник Роберто Копола. "И срещу това държавата е получила огромна сума пари в чужда банка", припомни ексразузнавачът.

Бившият секретар на МВР Цвятко Цветков пък опроверга Костов, че не се познава добре с шефа на "Олимп" Славчо Христов. "В къщата на Славчо са ставали много интересни срещи с различни хора, на които няма да кажа имената заради самите тях", каза Цветков. Според полковника бизнесът на "фамилията от Драгалевци" след "приятеля Стойчев" сега е концентрирана около "приятеля Слави Христов". "Един от предложените за зам.-министри наскоро споделил, че проблемът на Иван Костов все повече става Елена Костова", добави Цветков.
504
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД