:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 513
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Сключват договора за "Биовет" след връщането на шефа на АП

"Ален мак" се продава по две паралелни процедури

"Реемтсма" няма да наддава за "Булгартабак"
В момента се реализират две паралелни процедури за приватизацията на "Ален мак"- Пловдив, а това според експертите е правен абсурд. Едната процедура е за продажбата на 47% от козметичния завод. По нея има двустранно парафиран договор с кандидаткупувача "Канотранс"-Варна, която трябва да плати $ 6,3 млн. Процедурата тече от 1995 г. Договорът бе парафиран, но тъй като се говореше, че Красимир Премянов стои зад "Канотранс", правителството на Жан Виденов спря одобрението заради вътрешно-партийни борби.

Служебният кабинет на Стефан Софиянски пък, без да закрие процедурата, смени метода на продажба. Шефът на "Канотранс" заведе дело. Последва серия от различни решения на различните инстанции. Междувременно финансовите показатели на дружеството рязко се влошиха.

АП обяви нова процедура по набиране на оферти. Този път се продават 51% от акциите на комбината. В определения срок оферти подадоха РМД "Аленма", консорциум "Космогар" и "Магнолия'99"- Пловдив.

Вчера надзорниците разгледаха договора с "Канотранс", но отложиха решението. Купувачът заявил, че ще плаща с пари от американска банка. Той обаче не представил разрешение от БНБ, обезпечения по него и становище на КЗК за евентуалната концентрация на дейност, обясни шефнадзорникът Асен Дюлгеров. Шефът на "Канотранс" Тони Икономов удостоверил, че не е кредитен милионер, както се говореше. По всяка вероятност надзорниците ще отхвърлят договора с "Канотранс".

Вчера те одобриха продажбата на 54% от "Биовет"-Пещера на "Българска фармацевтична компания". Фирмата ще плаща с кредит от БУЛБАНК, а не както твърдеше миналата седмица от "България инвест". Индустриален холдинг "Напредък" ще заложи като обезпечение акциите си в "Биовет" и ще ипотекира "Търговски център- Тракия". В същото време обаче ЦКС води имотни спорове за центъра, а тече и процедура за продажбата на 34,01% от акциите му. Договорът е готов и ще се подпише след като шефът на агенцията Захари Желязков се върне от отпуск.

Цената от $ 10,639 млн. ще се плати в 45-дневен срок. За 5 години в "Биовет" ще се инвестират $ 10,03 млн.



ОТКАЗ

Немската компания "Реемтсма" не е отговорила дали се интересува от покупка на 51% от акциите на "Булгартабак" и това може да се смята за мълчалив отказ от участие в процедурата, обясниха от АП. Писма за намерение за участие пратиха "Реемтстма", британската "Галахар" и "Филип Морис". Немската фирма обаче искаше да купи отделни фабрики. Консултантът на "Галахар" не е чувал за отказ на компанията от участие. Срокът за подаване на оферти е 28 април.
474
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД