:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 490
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Антимонополистите глобиха две фирми



Глоба от 5000 лв. наложи Комисията за защита на конкуренцията на плевенската фирма "Селт", тъй като е сгазила Закона за защита на конкуренцията, предаде БТА. Става въпрос за недобросъвестна търговска практика и използване на известността на продукт, произведен от "Прома"-Мадан. Антимонополистите са глобили за подобно нарушение и варненската "Такомак Промар". Фирмата се е възползвала от сходството в наименованието с "Такомак Уърлд" и е получила плащания за доставки и услуги, извършени от другата компания.



Магазините на "Мобилтел" стават 60



Вчера в столицата бе открит първият магазин на веригата "МТел+" - търговската фирма на "Мобилтел", който се обедини с дилъра "Найва". Новата търговска верига ще има общо 25 магазина, с което търговските центрове на първия GSM оператoр стават 60.



"Берлинише лебен" чака лиценз за пенсионно осигуряване



"Берлинише лебен" подаде документи за два лиценза, чрез които да стартира в България дейност в областта на пенсионното осигуряване и животозастраховането. Това обяви Свен-Михаел Слотко, председател на Управителния съвет на една от най-големите животозастрахователни компании в Германия. Той откри официално бизнес-центъра на "Берлинише лебен" в столицата. Нашата застрахователна групировка вече работи успешно в Полша, Чехия и Румъния, обясни г-н Слотко. Според него у нас компанията трябва първо да развие пенсионното осигуряване, а на по-късен етап да предлага и застраховки "Живот".



ДСК награди участниците в конкурса за бизнесплан



Банка ДСК връчи късно във вторник наградите си от конкурса за най-добър бизнесплан. В него участваха 74 микро, малки и средни предприятия, а общият награден фонд бе 77 000 лв. На първо място в групата на микропредприятията се класира проектът на Врачанската фирма ЕТ "М-Инженеринг - Емилия Иванова", която получи 3 000 лв. В групата на малките и средните предприятия комисията отличи с 5 000 лв. плана на фирма "А-Теам" - София. Второто място сред микропредприятията бе отредено на ЕТ "Ейди - Асен Димитров" - Самоков за бизнесплан за производство на чипс, а в областта на малкия и средния бизнес - на ЕТ "Северина Александър - Искра Методиева", която се занимава с изработка на чипровски килими.
375
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД