:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 357
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Затяга се контролът върху автобусните превозвачи

От Нова година ще пътуваме с нови билети, които ще са задължителни за всички фирми
От Нова година всички автобусни превозвачи за страната и чужбина задължително трябва да въведат единни образци на билетите. Това гласи съвместна заповед на транспортното и финансовото министерство.

"Ако превозвачът не продава от този вид билети, това е сигурен знак за пътника, че фирмата е нелегална", обясни шефът на автомобилната администрация в транспортното министерство Володя Киров.

Билетите са три вида: сини - за превози в страната, бели - за градски превози, и розови - за международни.

Върху тези за междуградски превози задължително трябва да са изписани името на фирмата с адреса и телефона й, датата и часът на пътуване, мястото и цената. По желание може да се добавят също името и фамилията на пътника.

Международните билети са със същата форма и имат същите реквизити, но на тях задължително трябва да фигурира името на пътника. Билетите са от специална химизирана хартия и се издават в два екземпляра, които задължително носят еднакъв сериен номер, знака на финансовото министерство - МФ, и холограмна лента. Вторият екземпляр е за самия превозвач, той е бял и на него пише "Невалиден за пътуване". Върху гърба на билета са упоменати членовете от Закона за автомобилни превози, които уреждат договорните отношения между пътника и автобусния превозвач. Градските билети са само в един екземпляр.

Новите образци вече са отпечатани, но заповедта предвижда преходен период за използването на най-старите отпечатани билети, който изтича на 31 декември 2005 г. Чрез въвеждането им транспортното министерство се надява да намали злоупотребите от страна на нелегални превозвачи, каза Киров. Разпространена напоследък измама например е фирмата да издава резервационна карта и да твърди пред пътника, че е билет.

Автобусни сдружения от цялата страна поискаха вчера от министерството на Петър Мутафчиев да затегне контрола над нелегалните превози и да не допуска прекаленото сгъстяване на превози по едни и същи линии. "В момента например има 25 редовни автобусни линии до Испания - колкото няма и между София и Варна", заяви Ивайло Константинов от "Юнион Ивкони".

Превозвачите настояват и за бъдещо въвеждане на фискални устройства за издаване на билети.
3
896
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
04 Ноември 2005 22:27
А бе най-сетне се сетиха, че капка по капка вир става... Дано секне рекичката за такива като С. Катев и брат му, а след това и за други... От този по-хубав начин за пране, май само Ариел пере по-добре. А какво се вършИ до сега, кой да търси сметка. Колко са излезли от страна "без редовен" или "еднопосочен" билет. And btw - след дъжд качулка трябва ли?
05 Ноември 2005 08:12
Превозвачите настояват и за бъдещо въвеждане на фискални устройства за издаване на билети.

Не ми е ясно, защо няма досега.
05 Ноември 2005 17:48
Приказки за пред наивници, ама такива вече май не останаха
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД