:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 527
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кадиев се наложи за шефа на приходната агенция

Бившият ДДС експерт от Главна данъчна дирекция и досегашен мениджър в "Делойт България" Пламен Грозданов от понеделник ще ръководи данъчната администрация на мястото на подалия оставка Николай Попов. Финансовият министър Пламен Орешарски е предложил на правителството да назначи Грозданов и за изпълнителен директор на Националната агенция по приходите (НАП). С началник се сдоби и втората останала без директор агенция във финансите - за държавните вземания. Мястото на Станислав Михайлов заема Венцислава Петкова, която досега беше главен директор на дирекция "Публични изпълнители" в АДВ.

Пламен Грозданов, който се нагърбва с отговорността да стартира успешно закъснелия проект за НАП и да не провали приходите в бюджет 2006, е кандидатура на заместник финансовия министър Георги Кадиев. За поста червеното юпи е успяло да се наложи над началника си - финансовия министър Пламен Орешарски, който предложил бившия шеф на данъчната администрация през 2000 и 2001 г. Антон Тончев. С него Орешарски е работил като зам. финансов министър в правителството на ОДС. Окончателният избор кой да оглави приходната агенция стана в ранния следобед в петък в кабинета на премиера Сергей Станишев.

Името на Грозданов се появи още в сряда, но бе определено като ненадеждна версия заради замесването му в ДДС афера през 1997 г. Тогава Грозданов е бил ревизор в данъчна служба "Овча купел" и е разследван, но следствието не е доказало нищо.

ПРЕПОРЪКИ

Депутати от НДСВ се оплакали с писма до премиера Станишев от смените в държавната администрация по региони. Жълтите го молели да вземе мерки и соцдепутатите да не уволняват хора на НДСВ, разказаха народни представители.
1
1061
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Ноември 2005 23:16
Бившият (Д)ДС експерт от Главна данъчна дирекция и досегашен мениджър в "Делойт България" Пламен Грозданов от понеделник ще ръководи данъчната администрация...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД