:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,680
Активни 180
Страници 24,314
За един ден 1,302,066

Медийно затъмнение за нарушения на магистрати

Жалби на две съдийки накараха Висшия съдебен съвет да приеме скандалното решение
Никакви факти около дисциплинарните производства срещу магистрати вече няма да се разгласяват. Това реши Висшият съдебен съвет вчера. Становището бе провокирано от жалби на две съдийки до съвета. Калинка Топалова и Анна Каракашева от СГС са поискали от кадровия орган "съдействие за спиране на медийните изяви", свързани с тях. Миналата седмица срещу двете започна дисциплинарно производство заради 560 нерешени граждански дела, трупани в продължение на 3 г.

Медийната комисия на съвета, председателите на съдилища и прокуратури и шефът на националното следствие нямат право да огласяват факти около дисциплинарните производства - имена на магистрати или повода за образуването на производството.

Решенията на дисциплинарните комисии ще стават публично достояние, едва когато влязат в сила. Те обаче подлежат на обжалване пред Върховния административен съд, което може да отложи с години обявяването на имена и факти.

Преди да вземат решението си за медийно затъмнение висшите магистрати засекретиха заседанието си.

След него стана ясно, че вътрешният министър Георги Петканов настоява съдебната власт да плати около 1,3 млн. лв. на МВР за извършени експертизи от НИКК и други институти в системата на министерството. Сумите са за периода 2000-2004 г., каза шефът на бюджетната комисия на ВСС Андрей Икономов.

Плащанията между бюджетни учреждения са недопустими, това е прехвърляне от единия джоб в другия, обясни той. А и периодът е в изтекли финансови години и плащанията не са предвидени в бюджета за 2005 г. ВСС обаче отложи вземането на становище по искането на Петканов с идеята да се стигне до споразумение с МВР.

------



КАРЕ



Потупване по рамото



8 следователи от Националната следствена служба ще бъдат поощрени за работата си със служебна благодарност и грамота, реши вчера ВСС. Благодарностите са морални, не се предвиждат никакви парични поощрения.

Кънчо Митов и Пламен Китов получават благодарност заради разбиване на канал за трафик на български момичета в Холандия. Евгени Диков и Кирил Гогев са отличени за работата си по делото срещу Ванко 1. Страхил Каменички се поощрява за разследване срещу 21 лица за контрабанда на 1000 т кафе на стойност 788 000 лв. Грамоти получават и Вера Пейчева, Валери Попов и Мирослав Аврамов за работата си по операция "Лунна светлина".
4
1890
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
21 Април 2005 09:58
*****

Натиснете тук

Редактирано от - bot на 21/4/2005 г/ 12:12:15

21 Април 2005 10:05
Лорде, дори не е необходимо да се избират - просто трябва да има точен регламент, конкурсно начало и система от обратни връзки по отношение на отговорностите и несвършената работа. Но както е казано, със стари к нов бардак не става. Докато не отпаднат по биологични причини начарниците по върховете на съдебната система нищо няма да се случи. Те си го подготвиха навремето с конституцията. И ето го сега Създателят и - омбундсман на безброй години и вероятно до живот. Така е в тоталитарните държави - успееш ли да се подредиш законово и създадеш съответната преторианска гвардия, живееш безпроблемно, дълго и с кеф. Ако не те гръмнат.
21 Април 2005 10:18
лошо нема. кой го интересува къде му отиват парите от данъците? защо ми е да знам кои две мърли не са работили 3 години а са взелмали пари за тая работа? правилно! одобрявам!
21 Април 2005 13:30
Нема кво се огласяват-сички са вътре, не само фанатите текущо.
Само за тех.
Микроби се чистат с пеницилин, не с мантри и съдебни дела.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД