:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 371
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Работници окупираха завода на Дон Цеци

Снимка: Красимир Юскеселиев
100 души блокираха вчера входа на КОЦМ-Гара Искър, и не позволиха на работниците на новия собственик "Софиямед" АД да влязат.

Протестиращите искаха фирмата да покаже документ, че е собственик на комбината. "Най-странното е, че полицията не реагира", обясни грък, който твърдеше, че представлява собствениците на завода, но не пожела да си каже името. Такива ситуации пречели на чуждите инвестиции.

През 1997 г. 57% от завода били приватизирани от фирмата на осъдения миналата година депутат Цветелин Кънчев "Булметал". През февруари 1999 г. тогавашният изпълнителен директор Донка Тончева тегли заем от 1 500 000 долара срещу залог на машини и сгради. Парите обаче не били върнати и заводът бил продаден на търг на "Софиямед".

Само 120 от всичките работници са наети сега от новия собственик. Според протестиращите останалите са съкратени през юни със задна дата 1. VI. 2000 г. Не са плащани обезщетения, нито заплатите за последните 10 месеца.
712
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД