:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лоренцо Санс загуби битката за "Реал"

Флорентино Перес стана 14-ият президент на клуба
Край на петгодишното управление на Лоренцо Санс в "Реал" (М) бе сложен вчера. Флорентино Перес спечели президентските избори след четириседмична кампания. Той взе 55 процента от гласовете, което означава, че 16 469 от членовете са застанали зад него. Победата на Перес дойде след по-добра организация на предизборната кампания и най-вече заради обещанието, че ще доведе португалската звезда Луиш Фиго от вечния враг "Барселона". Новият бос твърди, че се е споразумял с халфа срещу 57 милиона долара. Фиго три пъти отрича за подобен трансфер, но Перес обеща да плати 8,5 милиона за абонаментните карти на феновете, ако сделка няма.

Лоренцо Санс бе фаворит, след като спечели два пъти Шампионската лига в последните три сезона. Той прекрати 32-годишното чакане на най-успелия клуб в Европа през 1998 година с победата над "Ювентус". През май "Реал" за осми път стана европейски шампион, разгромявайки с 3:0 "Валенсия" на финала.

Перес обвини своя съперник, че е оставил клуба на червено. По едно време "Реал" бе задлъжнял с 247 милиона долара, но сега дълговете бяха съкратени до 110 милиона.

Санс призна, че изборът е много болезнен за него и че се е надявал да води "Реал" поне до 2002 година, когато ще бъде чествана 100-годишнината на Кралския клуб.

Перес пък е 14-ият президент на клуба. Най-дълго на поста се задържа легендарният Сантяго Бернабеу, спечелил шест пъти КЕШ в рекордния период 1943-1978 г.
651
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД