:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Полусляпа атлетка се класира за олимпиадата

Снимка: Ройтерс
Американка стана първият незрящ спортист, класирал се за олимпиада - лятна или зимна. 31-годишната Марла Ръниън от Юджийн, Орегон, финишира 3-а на 1500 м на олимпийските квалификации на САЩ и си спечели място в тима за Сидни.

Атлетката е почти 100% сляпа заради разрушаване на ретината, известно като заболяване на Старгарт, започнало от 9-годишна възраст. Марла не вижда нищо право пред себе си, различава само размазани силуети встрани. "Когато излязох на финалната права, знаех, че съм трета и че мечтата ми става реалност - заяви Ръниън, преодоляла и контузия на левия крак през юни. - Никога не съм си казвала, че трябва да съм първият сляп олимпиец. Просто исках да попадна в тима за Сидни."

Първа на 1500 м на квалификациите в Сакраменто стана Регина Джейкъбс, следвана от Сюзи Фейвър-Хамилтън. Световният рекордьор на 400 м Майкъл Джонсън пък победи с най-добър резултат в света за годината - 43.68 секунди, и ще защитава олимпийската си титла.
600
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД