:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,685
Активни 181
Страници 24,319
За един ден 1,302,066

След два дни е световният ден на книгата

На 23 април се чества Международният ден на книгата и авторското право - една инициатива на ЮНЕСКО, която се наложи по света през последните години. По този повод днес ще бъде връчена наградата "Рицар на книгата", която се дава на трима журналисти, отразяващи разнообразните активности на гилдията.

Сред 30-имата номинирани е и Петко Тодоров, пишещ във вестник "Сега". Организаторите от асоциация "Българска книга" и изд. "Сиела" ще раздадат на тримата наградени грамота и златна значка в "Библиотеката COOl HOUSE-Пиано-бар".

Пак по същия повод пък на 26 април от 10.30 в Народната библиотека ще се проведе кръгла маса на тема "Книгата и обществото". Тази проява е организирана от Народна библиотека "Св. св. Кирил и Методий", Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ, Националния център за книгата при Министерството на културата и изд. "Сиела".

В дискусията ще вземат участие професор д. ф. н. Боряна Христова, проф. д. ф. н. Ани Гергова, доцент Георги Лозанов, доцент Алберт Бенбасат, Игор Чипев, директор на НЦК, Георги Дамянов, директор на дирекция "Авторско право", и др.

Очакват се остри изказвания по въпроса за пиратските издания на преводните книги и корупцията при възлагането на поръчки за издаване на учебна литература.
372
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД