:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,830,950
Активни 330
Страници 14,890
За един ден 1,302,066

Овчаров: Песимизмът на бизнеса е временен

Наблюдаваните през последните няколко месеца песимизъм в бизнеса и влошена стопанска конюнктура са временно явление и се дължат основно на смяната на правителствата. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров след първото заседание за този кабинет на Съвета за икономически растеж. Според Овчаров бюджет 2006, наречен бюджет на бизнеса, ще заличи песимизма. Има страх в малкия и средния бизнес по отношение на перспективите при влизане в ЕС, добави председателят на Българската международна стопанска асоциация (БИБА) Саша Безуханова. Бизнесът е доволен, че Министерството на финансите се е съобразило с много от предложенията на предприемачите за данъчната политика за 2006 г. Безуханова посочи конкретно намаляването на осигурителните ставки и създаването на сребърен фонд.

На следващото заседание на съвета през декември ще бъде разгледан анализът на консултантската фирма "Делойт и Туш" за инвестиционната среда у нас.
6
670
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
04 Ноември 2005 22:22
"Наблюдаваните през последните няколко месеца песимизъм в бизнеса и влошена стопанска конюнктура са временно явление и се дължат основно на смяната на правителствата."

Тук мога само да поздравя Овчаров. Казал го е много правилно. Наистина причината е смяната на правителството. И е временно - докато падне това правителство.
05 Ноември 2005 00:18
Ами как да е оптимистично настроен бизнеса, като сънува кошмари - януари 1997 г. и като гледа познатата муцка Овчаров не знае кое е кошмар, кое е реалност.
05 Ноември 2005 06:16
"Песимизмът на бизнеса е временен " - просто бизнес нема да имате....
05 Ноември 2005 08:43
Дребният бизнес беше най-добре по времето на Костов. Царят го съсипа, а БСП ще го унищожи. Овчаров се грижи за едрия бизнес.

Редактирано от - shake на 05/11/2005 г/ 08:44:51

05 Ноември 2005 18:36
Кои бизнесмени бе, другарю Овчаров? Червените са предоволни, защото иддва време да им се пуска отново гювеч.
05 Ноември 2005 18:38
Кои бизнесмени бе, другарю Овчаров? Червените са предоволни, защото иддва време да им се пуска отново гювеч. Кажете, посочете точни фирмите на недоволните, явно ги знаете по някакъв вътрешен за БКП/БСП списък.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД