:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 199
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Искам си едрите звезди

Обичам парламентарните избори. Дойдат ли, почвам да си пожелавам хубави неща. Като на Коледа, ама повече. Щото тук много дядовци Коледи, един от друг по-обещаващи и дашни. Без да броим джуджетата, снежанките и прочие помощен персонал.

Ето, отивам при БСП. Искам да ми вдигнете заплатата три пъти, казвам. Тогава ще гласувам за вас. Оооооо, три пъти само за три месеца, грижливо ме информират другарите, на четвъртия ще я вдигнем четири пъти, за петия не сме готови още с изчисленията, ама не се притеснявайте, полагат ви се 28 процента лихва за всяко задържане на увеличението плюс десет посещения на балетни спектакли за възстановяване на изразходваните нерви плюс две безплатни дължини в централния общински басейн плюс тесте трамвайни билети.

Това не ме задоволява. Тичам при НДСВ. За да спечелите гласа ми, викам, ще се наложи да асфалтирате надупчената квартална уличка, която ми разбива колата, да построите в края на зелените площи чешмичка и да прокарате към нея тартанова алея. Ааааааа, ласкаво хъмкат царедворците, не уличка, магистрала ще ти проснем под прозорците, вече сме си ударили ръцете с нелегална португалска фирма, с винетки на входа и изхода, по пет лева само ще ти струва влизането, излизането три и петдесет. Алея ти прокарваме в хола на жилището, чешмичка също, стената я рутим, да си поиш жаждата на теферич. Ако пък титулуваш лидера ни с "Ваше Величество", ще те лекуваме безплатно до края на краткия ти живот от каквато болест пожелаеш да те разболеем.

Не, не, не съм доволен. Влизам в централата на ДПС. Преди още да съм си отворил устата, са ме курдисали на мек диван, носят ми кайве, ама каймак - с налъми да ходиш отгоре му, да не потънеш. Малка стъклена чинийка с една сладка смокиня. И чаша чиста изворна вода. Ееееееее, буюрум, ефенди, мазнят се, хоч гелдин, гласоподавател бей, който гласува за нашата патриотична партия, печели по една и половина средностатистически ханъми, два вола, крава, коза и три четвърти домашна котка от персийска порода с башибозушки нрав. Башка атлазени пантофи, тава кадаиф, огърлица от фалшиво истанбулско злато, меден чибук и пунгия със суха анадолска прахан, инш аллах.

От ОДС Надето Михайлова обещава, ииииииии, да ми преведе в три тома партийните доклади на Фидел Кастро от последните двайстина години и да ми ги подари в кожена подвързия и нулев тираж.

Иван Костов гарантира, че неговата партия ДСБ ще подобри съществено качеството на сухия шпек "Перелик", уууууууууу, а в международен план ще командирова бившия си активист Валяка Бакърджиев да рути всички останали тоталитарни мавзолеи из широкия свят.

Хубави хора. Знам, че и мост ще ми построят, ако им дойде на ум. И река ще ми прокарат, ако няма какво да шуми под моста. Училище ще ми построят, деца ще ми направят, всичко.

Но аз, вместо да се отдам на предизборно бей гиби, най-безотговорно си спомням машините и трюмовете, пълни с лепкав мрак.

Решил съм тази година да си искам Филипините. И едрите звезди над Фамагуста.
36
577
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
21 Април 2005 04:16
фък... звезди в очите... я си стой у кочинката по-добре... къвто си одухотровен... там некоя цунама ше земе да те кисне... и да угаси звездите...
21 Април 2005 05:24
можеше и по-остричко да го постне професора! мекичко нещо ми се струва да го е написал
21 Април 2005 06:10
Що бе, кво не ви харесва? Карагьозът все да се завръща в тая рубрика, добре ги е ошетал професорът! Пък и с тия едри звезди над Фамагуста накрая, и духовното начало се възражда у гласоподавателя, както се вижда - Вапцаров, поезий, туйцък-онуйцък... Бе ше видим ний след изборите звезди посред бял ден, http://forum.skycode.com/img/26.gif[/img] ама нейсе! Радуйте сен и веселите сен, яко мзда ваша многа ест на небесех!
21 Април 2005 07:29
Добре е, .


(Само не разбрах, защо е пропуснал "р"-то в гласопродавател)
21 Април 2005 09:43
Печелиш, Професоре!
Слез долу в трюмовете пълни с лепкав мрак, да си ги вземеш
21 Април 2005 10:02
Тоя ли едно време в едно интервю каза, че ще има организирано оттегляне към Лос Анджелис? Пич е...
21 Април 2005 10:21
Добре, добре. Смях се много. Не го обичам като политик, но като сатирик става.
21 Април 2005 10:22
Не знаех, че професора е такъв фен на Кастро.
21 Април 2005 10:25
Впрочем и творчеството на нашия си форумен Фидел не е за подценяване.
21 Април 2005 10:28
Бе то в централата на ДПС-то обещаваха и безплатен Сюнет, май?
21 Април 2005 11:12
Даааа, всичко е любов - непреодолимо желание да бъдеш непреодолимо желан
21 Април 2005 11:41
Иван Костов гарантира, че неговата партия ДСБ ще подобри съществено качеството на сухия шпек "Перелик", уууууууууу,

Е, този път професорът има палец от мене.
21 Април 2005 12:19
Бе, професор човека! Той толкоз работи е написал , че една реконтра ли ша му са опре! Той реконтрите ги пише като мижа с едното око и само с палеца на лявата ръка.Добре е , добре!Само си представете , че пишеше с двете ръце и очи... Шанта щеше да му гълта прахоляка на последна страница..
21 Април 2005 12:23
И от мен пръст
Мноо зле... Да го беха избрали за омбудсман, та да ни бяха куртулисали от него...
21 Април 2005 12:45
трябваше и ония юнак да пстне Л.Д. за него поне томове могат да се испишат! фъфлека си е пълна карикатура трябва и на него внимание да се обърне мисла аз
21 Април 2005 13:40
Щом искаш едри звезди, те ти една:
.
София. Министерският съвет предлага на президента да издаде указ за награждаването на д-р Желязко Христов с орден "Стара планина" без лента, първа степен, заради изключително големите му заслуги към Република България и във връзка със 100-годишнината на синдикалното движение у нас, съобщиха от правителствената информационна служба. Предложение за награждаването на лидера на КНСБ е постъпило от Синдиката на българските учители с председател Янка Такева.
Д-р Желязко Иванов Христов завършва висшето си образование във Висшия медицински институт в Пловдив през 1976 г. Дълги години работи като хирург и ординатор на хирургичното отделение в Регионалната болница в Димитровград. По-късно става главен асистент по гръдно-коремна хирургия във Висшия медицински институт в Пловдив, както и директор на дирекция "Народно здраве и социални грижи" в Хасково.
С настъпването на демократичните промени у нас д-р Христов поема своята гражданска отговорност и се включва активно в изграждането на независимото синдикално движение в страната. Без да изоставя научно-изследователската си и хирургична практика той създава Конфедерацията на независимите синдикати в България. Д-р Христов е заместник-председател на КНСБ от момента на създаването й през 1990 г. до 1997 г., а на IV-тия конгрес на синдиката е избран за неин председател.
През 2003 г. д-р Христов става съпредседател на Смесения консултативен съвет Европейски съюз – Република България, а по-късно е избран за вицепрезидент на Международната конфедерация на свободните профсъюзи в Миязаки, Япония
21 Април 2005 13:50
Йори, все пак говорим за едри звезди, а не за прасета в космоса
21 Април 2005 14:02
Едва ли има тук човек, който да знае повече от мен за това, какви негодници са и Жеко Христов, и Коцето. Но това със ордените е пълна подигравка.
А Жеко е просто пачавра.
Ако това стане, просто се отказвам от всякакви илюзии спрямо тези, които яхнаха работническо движение.
И ще се моля за нерадостната съдба на хората на наемния труд.
21 Април 2005 14:30
Тя и без да се молиш си е нерадостна.
К'во става тука, къде е живецът /G-ВЕЦ-ът/
21 Април 2005 14:49
Йори,
Предложението на Министерския съвет заслужава или кукиш или среден пръст. За съжаление не намерих картинките.
21 Април 2005 14:51
Д-р Христов беше шеф на селско здравеопазване, директор беше Честименски. В Пловдив звездата му изгря като един от организаторите и говорител на първия митинг на медиците
21 Април 2005 14:51
Gвецът се наGгери
21 Април 2005 15:04
Всъщност и други са търсили Gвец много преди нас. Кратка справка в Мрежата ми напомни, че още преди около век (по-точно 1912 г.) бащата Otto Gvetz, тогава 58 годишен, и 30 годишният му син John Gvetz пристигат в САЩ, за да търсят Мисис Gvetz. Все още не са я намерили, защото, както се оказало по-късно, са я били забравили в Европа.



Ето справката от American Family Immigration History Center.
21 Април 2005 15:06
нерадостна е съдбата в джинергетиката, да... много труд, малко възмездие... калпави лидери...
другояче стоят нещата в лежерната корабоплавателна индустрия... далечни пристанища... хуайски нощи... звьозадачки... рамантика с оушън лайнари... напускаш филибето, поемаш към фама-густа... носът на парахода пори вълните... търсиш джипиеса (G-ПС)... налучкваш координатите с пръст... по картата на звездното небе... почва буря... вълните мятат кораба нагоре-надолу... от страх, желание за живот и от немай-къде изпускаш мазута (кой знае защо мазута е бял, от голямото вълнение наверно)... той се разлива по гърба на бурното море... и настъпва покой... бурята утихва... палиш пура... облаците пушек се разнасят... и виждаш обетованата земя... приставаш... пиеш един ром... слънцето се скрива... изгряват едрите звезди... лежиш пушиш и размишлеваш... и ти става ясно, че и това пристанище ще бъде напуснато... и пак... напускаш филибето, поемаш към фамагуста... и некой ден ставаш пират*...
______________________
* интелектуален
21 Април 2005 15:19
Вижте, пане драг Зануда,
не приемам аз принуда.
Редакторът е редови актьор,
не е обаче режисьор.
Друг пиесата е писал,
него просто е курдисал
с ключето на гърба му
и се хили на ума му.

21 Април 2005 15:28
Абе, бат' Harvey, ти си сигурен ли си, че целия мазут му е по гърба на морето? Да не забременее нещо горкото...
Но виж идеята за G-ПС-то като смислена алтернатива на сегашните нефтопродуктни МПС-та ме заплени. Друго си е да изръчкаш на кръстовището едно G-ПС GTI... Големо G-росване на гуми ще настане...

Редактирано от - Forza NATO на 21/4/2005 г/ 15:29:13

21 Април 2005 15:28
Харви,
21 Април 2005 15:28
Актьор е да - тук няма спор,
но главна роля той играе
и ако е мъж*, а не чвор
ще трябва да се постарае
импровизация да вложи.
За друго има си велможи ...



*има се предвид поведение, а не пол
21 Април 2005 15:30
То няма G-вец , аз съм тръгнал G-spot да диря.... Ииии, ма голям съм керпеден и аз! Обаче продължавам да търся...с G-вец , без G-вец ша търся аз G-spot
21 Април 2005 15:32
Във Филибето много духа майна, по 25 часа, от парливия вятър, пишеш ли духа и пари....Здрави им жилаим, айрееее кафа, чаоооо
21 Април 2005 15:37
Защо в езика ни, не знам,
предубеждение съзирам,
към чвор и чеп, дори салам,
дали пък Фройд тук не намирам.
21 Април 2005 15:43
въх, не думай, мистър форц... ше земе да се пръкне некой нов материк...

едно G-ПС е G-ТИ, когато има G-ВЕЦ между колелата... ако е между задните - задно g-росване, ако е между предните - предно g-росване...
21 Април 2005 16:26
Пекарю, като пуснеш котва и заореш морското дъно, внимавай да не се вклиниш между две континентални плочи. Вземе да повдигнеш някоя неусетно и в екстаз, па да изплува и Атлантида...
21 Април 2005 16:29
Оприличаването на малка и смешно закривена кукичка с котва, разклащаща континентални плочи, е твърде неуместна хипербола в случая
21 Април 2005 17:15
След туй ухапване , Пекарят ще го затресе марсилезка треска!
21 Април 2005 17:17
мойта яхта спортна
има кукичка и котва,
с кукичката риба фащам аз
да нахраня моя екипаж,
с котвата пък материци
местя лесно кат мекици,
но яхтата е тук с което
вълните поря във моерто...

корабния дневник, нейде из ревящите 40
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД