:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Видин, Кюстендил, Перник и София - бандитски градове

МВР призна: престъпността се увеличава

Бомбените атентати са с 40% повече, кражбите на коли - с 24%
Престъпността расте, призна МВР вчера в доклад за бандитизма през последните 6 месеца. Сравнението е със същия период на 1999 г.

Според нововъведена полицейска терминология "довършените умишлени убийства" са скочили с 20%. Досега в тази област престъпленията се деляха на "опит за убийство" и "убийство". Бомбените атентати вече се наричат "унищожаване на имущество чрез взрив". Те са се увеличили с 40%.

Кражбите на автомобили са скочили с 24,6%. Въоръжените грабежи също бележат ръст със 17,6%.

С най-много са се увеличили палежите - с 53%.

Най-висока престъпност има във Видин, Кюстендил, София-град и Перник, пише в доклада на МВР.

Данните бяха изнесени на национално съвещание на шефовете на службите в МВР и всички директори на РДВР от страната. То бе свикано от вътрешния министър Емануил Йорданов за преглед на икономическата престъпност, издаването на новите паспорти и пожарите.

--------------------------------------

Само 800 000 имат нови паспорти - на 3-а стр.

--------------------------------------

"Няма да поема лично нещо, което не ми е работа", заяви преди съвещанието министър Йорданов. Късно вечерта в понеделник той заяви по БНТ, че не е доволен от работата на подчинените си в МВР и "че оперативната дейност не е нещо, с което министърът трябва да се занимава пряко. За съжаление обаче ще ми се наложи за известен период от време да поема и това".

"Просто мисля да засиля наблюдението върху някои по-тежки случаи, които ангажират по-ясно обществените интереси", поправи се Йорданов вчера.

Той отказа да отговори директно на въпроса дали ще уволнява служители, които се занимават с оперативната работа в МВР, но предупреди: "Няма намекване, казах го съвсем ясно - който има желание да работи, ще работи. Който няма, да си търси друго поприще."

(Продължава на 3-а стр.)

МВР призна: Престъпността се увеличава

В същото време вътрешното министерство отчита спад на опитите за убийство - 32,5 на сто. Изнасилванията са намалели с 13,7 на сто. С 5,8 на сто са спаднали кражбите по домовете. Най-голям спад има при изнудванията - с 39,7 на сто, и грабежите на МПС - с 53,8 на сто, отчита статистиката на МВР.



каре



Още 5 милиона българи са без паспорти



Едва четвърт част от българите имат нови документи за самоличност, след като мина половината от времето за смяната им, става ясно от доклада на МВР. До края на юни лични карти са издадени на 1 577 935 българи, паспорти за чужбина са получили едва 812 235 души. Нови шофьорски книжки имат 402 870 водачи. МВР се принуди да призове чрез медиите хората да използват летните отпуски и да започнат да си вадят нови документи. Според МВР гишетата за паспорти били празни от 18 до 21 часа. Съкратеният срок за подмяна е до края на годината. Следват санкции, ако не си си подал заявление за подмяна дотогава.
598
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД