:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Конкорд" уби 113 души край Париж

Снимка: Ройтерс
113 души загинаха вчера при катастрофа на свръхзвуков пътнически самолет "Конкорд" на "Ер Франс", излитащ от Париж за Ню Йорк, съобщи Ройтерс. Самолетът прелетял само няколко километра и се забил в хотел на парижкото предградие "Гонес", югозападно от летището "Шарл дьо Гол". Очевидец твърди, че видял в пламъци единия от двигателите на конкорда и 100-метров огнен шлейф зад него.

Ден преди катастрофата "Ер Франс" обяви, че няма опасност за пътниците на свръхзвуковия самолет, въпреки че бяха открити пукнатини по крилата на 6-те френски и на 7-те британски конкорда. "Бритиш еъруейз" спря от полет една от машините си, но по-рано вчера заяви, че ще продължи да експлоатира останалите.

Не е оцелял нито един от 100-те пътници и от деветимата членове на екипажа на катастрофиралия самолет, съобщи източник във френското вътрешно министерство. Има един жив, а в хотела са загинали 4 души, уточни телевизия Евронюз. Полетът се изпълнявал по заявка на германски туроператор, всички пътници са били германци.

Англо-френският "Конкорд" е единственият пътнически свръхзвуков самолет в света. Той влезе в експлоатация през 1976 г. Бившият Съветски съюз също произведе по онова време такъв самолет - Ту-144, - но не го пусна в експлоатация зад граница след катастрофа на авиошоу в Париж.
1122
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД