:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПОЛЗАТА ОТ ВРЕДАТА

Тютюн ще лекува рака

Въпреки че е една от основните причини за рака, тютюнът може и да се бори срещу болестта, смятат канадски учени, цитирани от лондонския в. "Експрес".

Те са създали генно модифициран вариант на растението, чиито семена произвеждат специален протеин. Именно на негова основа учените се опитват да направят лекарство срещу рак на костния мозък.

Генно модифицираният тютюн се отглежда под земята в изоставени медни мини в Мичиган, САЩ. Там изследователите от канадска биотехнологична компания, работещи в сътрудничество с Министерството на здравеопазването, регулират температурата, светлината и влажността.

"Високите равнища на въглероден двуокис в мината карат тютюна да расте изключително бързо и той вече дава семена", обяснява един от изследователите, д-р Анил Дудани.

"Изправени сме пред напълно нова ера в медицината, в която растенията ще произвеждат протеините, необходими за лекарствата", добавя Брент Зетл, президент на компанията "Преъри Плант Систъмс", която сътрудничи в изследването.
513
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД