:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 336
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Евродепутати ни погват заради затворите на ЦРУ

Депутатите в Европарламента, които са против приемането на България и Румъния в ЕС, може да изтъкнат като причина за отлагането на членството им предполагаемото съществуване на тайни затвори на ЦРУ на тяхна територия. Това заяви пред в. "Дейли телеграф" британската евродепутатка баронеса Сара Лъдфорд.

В четвъртък българските власти отрекоха, че у нас има подобни затвори. Други източноевропейски страни, назовани от западни медии, също отричат.

Ако подозренията за Румъния се потвърдят, това ще бъде основание приемането й в ЕС да бъде отложено, заяви и евродепутатът Клод Мораес, член на комисията по правосъдие и вътрешен ред в Европарламента, пред в. "Индипендънт". Според него, ако в Полша бъдат открити подобни места за лишаване от свобода, страната може да бъде лишена от правото на гласуване в ЕС. Представител на правозащитната организация "Хюмън райтс уоч" пък заяви, че има данни, че самолет на ЦРУ, летящ от Кабул, кацнал през септември 2003 г. на малко летище в Североизточна Полша.

Самата Еврокомисия няма подозрения за съществуването на тайни затвори в Полша и Румъния и не вижда причини да иска обяснения от тях, каза говорител на еврокомисаря по правосъдието Франко Фратини.

Скандалът може да окаже отрезвяващо влияние върху дебатите за бази на САЩ в Полша, България или Румъния, каза американският експерт по национална сигурност и отбрана Томас Донъли пред варшавския в. "Жечпосполита". Досега дебатите за базите се съсредоточаваха главно върху икономическите ползи за местното население или благоприятното влияние върху отбраната на страните.
12
577
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
12
 Видими 
04 Ноември 2005 22:25
Де, бре кога намериха затвора, кога вече размахват пръст? И на това как да не му кажеш хроника на една предизвестена смърт. Да ме прощава Маркез за плагиата. Не са казали, не са открили и затвори за извънземни.
04 Ноември 2005 23:00
Кой го интересува дали в България има затвори на ЦРУ- те да пуснат мълвата, а аборигените да ходят да отричат! Той и Садам отричаше за оръжие за масово поразяване ама кой го чу?
05 Ноември 2005 00:48
Подобно на онаи лав иди доказваи че немаш сестра.......курва.
05 Ноември 2005 01:44
И без това Европата НЕ ни иска/България и Румъния/ с американски военни бази на територията ни!
А сега и това- тайни американски концентрационни лагери ТУК ?!?
05 Ноември 2005 02:29
Всичко хубаво, ама евродепутати точно от Великобритания да ни връзват кусури е доста нахално, не мислите ли?
05 Ноември 2005 08:12
А снощи по bTV-новините казаха че имало подозрения за Полша и Румъния за България нищо не споменаха?! Сигурни ли сте че са споменали и България ? Не може в Бг. да има цензура. Няма начин с дази "демокрация" тука да съществува такова нещо!!!
05 Ноември 2005 09:23
Така е, като се опитваме да угаждаме на САЩ, ЕС и Русия едновременно. Една истински неутрална страна като Швейцария не угажда на никого.
05 Ноември 2005 09:28
Като нищо сме се одупили на Големият брат и сме спретнали некое затворче Ама тук питайте бачо си Фичо и кака Нели те по- разбират от демокрация Ма па от друга страна не вярвам -ние всичко си казваме без да ни питат или бият
05 Ноември 2005 09:37
За каквото и да ви говорят, става дума за пари, написа Курт Вонегът в една от книгите си. Единствената държава в Европа, която няма закон против мъченията е Дания. Някои държави се възползват тихомълком от факта. Като гледам, никой не се е засилил да гони Дания от евросъюза, напротив, нонстоп тече кандърмата да приемат еврото за своя валута и да се обвържат по-тясно икономически с останалите държави членки.
05 Ноември 2005 13:19
Абе, тази баронеса не е ли същата откачалка дето се беше заела да разследва БГ, че моряците от "Хера" са живи, а държавата ги крие?
05 Ноември 2005 15:05
Говори се само за Полша и Румъния. Никъде не се споменава България - просто темата в България се преекспонира излишно. А самолет от Кабул наистина е кацал в североизточна Полша. Само че такива самолети са кацали и в Чехия и Швеция - е добре значи ли че в Швеция има такъв концлагер.
Като става дума за америакнските интереси в Европа, Полша е дежурния заподозрян. И към нея сега се добавя Румъния (понеже за пари там всичко може да се очаква) и новината е готова.
05 Ноември 2005 21:13
В никоя информация не се споменава България!Предполага се, че може би има лагери в Полша и Румъния, а и в някои от бившите съветски републики, но няма никакви доказателства, както и не се правят повече уточнения! Нашите журналисти както винаги наливат масло в огъня, без никой да ги пита!И нали знаете какво е казал народът за това-волът като рие, го хвърля на гърба си, та и нашата работа!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД