:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,830,962
Активни 332
Страници 14,902
За един ден 1,302,066
МЕТАМОРФОЗИ

Гледай (си) в краката

От тривиално допълнение в студеното време чорапите се превърнаха в акцент
Снимка: Велислав Николов
Чорапогащите са главният герой на сезона есен-зима 2005-2006, единодушно отсъдиха световните дизайнери. През следващите дни неминуемо погледите ще падат върху женските крака. Защото те ще бъдат обути в цветове, каквито отдавна не сме виждали, и с материи, за които доскоро само мечтаехме. Няма забранени територии, няма правила.

Не си мислете обаче, че от тази тенденция ще се възползват основно дамите с дълги крака. Като цяло дължините през този сезон варират около и под коляното, така че именно за тях става дума. Минито почти не присъства в колекциите, колкото и да не ви се вярва. А пъстрите чорапогащи и чорапи вървят в тандем с



полите и роклите с доста разумна дължина



Новото е, че от второстепенен елемент в дамския тоалет, те се превръщат в самостоятелна величина, с която трябва да се съобразяват всички останали части на дрехата.

Звучи абсурдно, но положението е точно като във вица за онзи, който си купил копче и после палто към него. Е, точно това се случва сега - първо се избират чорапогащи, а едва след това се търси подходящата за него дреха. Съвсем не е задължително тя да е нова, при чорапите обаче компромис няма как да се направи. Просто новите модели много рядко повтарят линия от миналия сезон.

Актуалните тенденции при чорапогащите са доста разнолики. Което е добре, тъй като така те ще допаднат на различни вкусове. През студеното време ще се носят както много плътни и гладки модели, така и изключително ефирни, които стоят на крака като втора кожа и имат по-скоро проблясващ ефект, отколкото прикриващ. Първите са практични, защото топлят и то много добре, вторите са категорично предназначени за супер официални поводи. Това обаче е само една от линиите.

Втората лансира



мрежестите чорапогащи



Не, не бързайте да вадите от гардероба онези, останали от предишни години. Тези тук са досущ като плетеното на една кука мило, което баба ви с голяма гордост показва на своите приятелки. Ще се носят и т.нар. комбинации "2 в 1". Става дума за мрежести чорапогащи с плътна основа. Вариантите на мрежите са най-различни: от класическите квадрати и ромбове, през паяжинни мрежи до най-актуалното за сезона: рибената кост.

И като стана дума за комбинации, някои от най-известните марки в тази област предлагат нестандартни съчетания от много плътна материя и мрежа под формата на рибена кост, но не едно върху друго, а на райета. Точно райетата са единият от топдесените на тази зима. Има ги във всякакви цветове и размери. Вървят както изключително тънките, така и по клоунски широките.

Графичните рисунки са другият характерен десен, който ще властва при чорапогащите и чорапите. Най-често дизайнерите се заиграват с ромбоидните форми, като някои стигат дотам да ги



"разливат" в духа на Салвадор Дали



Има, разбира се, и доста предложения, при които "художникът" просто е нахвърлял различни черти по материята. На пръв поглед изглежда хаотично, но при второ вглеждане могат да се открият неподозирани неща. Нещо като скрита картинка, с която мъжете могат да се забавляват, докато крадешком оглеждат краката на някоя дама.

Широко използвани като десен са и цветята. Те могат да бъдат стилизирани, кубични, реалистични и каквото още се сетите. Модерни са и дребните, и едрите китки. Така че смело обувайте краката. Прави впечатление, че част от модните къщи - при това такива от ранга на "Ив Сен Лоран", обръщат доста голямо внимание на изобразителното изкуство и го използват като муза за своите творения. В "Ив Сен Лоран" например, са се вдъхновили от картините на



фламандските майстори от XVII в.



Италианските модни къщи пък отдават като цяло предпочитание на работите на скулпторите-авангардисти.

Забелязва се и друга тенденция. В гардероба категорично се завръщат цветните модели. Но не просто шарените, а монохромните - в ярки, впечатляващи багри. Оранжево, червено, зелено, лилаво, синьо, бяло - са сред най-употребяваните. Търсеният ефект е доста сполучлив - закачлив, весел, разведряващ сивите зимни дни. Черното обаче все още продължава да властва. Всъщност, все още чорапогащите продължават да се делят на черни и други.
 
Райетата са абсолютен хит. Модел на "Волфорд".
 
В някои случаи се редуват плътна с мрежеста материя. Модел на "Волфорд".
 
Флоралните десени са една от актуалните тенденции през сезона. Модел на "Волфорд".
 
Мрежестите понякога имитират паяжина. Модел на "Макс Мара".
 
Гладките, фини чорапогащи са за официални случаи. Модел на "Палмърс".
 
При чорапите хит на сезона са тези с дължина 7/4. Модел на "Волфорд".
2
1365
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
04 Ноември 2005 22:38
Уаааууу Много са шик!!! И аз ще си купя такива!
05 Януари 2006 18:47
барлык таки не со всимти бакает али то ще не пацо
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД