:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 323
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Кощуница уговаря Черна гора за федерално правителство

Парламентарните избори в Сърбия на 24 декември

Подновени преговорите между политическите сили
Парламентарните избори в Сърбия ще бъдат произведени на 24 декември. Датата беше съгласувана между представители на Социалистическата партия на Сърбия (СПС) на бившия югославски президент Слободан Милошевич и Демократичната опозиция на Сърбия (ДОС).

Владан Батич, един от лидерите на ДОС, заяви пред радио Б-92, че след двудневно прекъсване вчера са били възобновени официалните преговори между политическите сили. Постигнато е съгласие за сформирането на преходно сръбско правителство, допълни Батич, цитира от Ройтерс.

Вчера югославският президент Воислав Кощуница отиде в Подгорица за преговори за новото федерално правителство. Съветник на президента на Черна гора Мило Джуканович обаче заяви, че управляващата Демократична партия на социалистите (ДПС) няма да признае бъдещо федерално правителство, в което участва и Социалистическата народна партия (СНП).

Младжан Динкич, водещ югославски икономист от групата Г-17, заяви, че сформирането на ново югославско правителство се задържа от съперничеството между двете водещи черногорски партии, и обвини републиката в политическо шантажиране. Той предупреди, че ако враждата продължи, може да се стигне до референдум за независимост на Сърбия.

ДПС се съгласи Кощуница да предложи ново преходно експертно правителство, чийто мандат да е около година, а после да се произведат нови избори. Опозиционната СНП обаче изтъква, че има пълно право по конституция да определи югославския премиер.

Динкич заяви, че ДОС е решила да назначи икономиста Миролюб Лабус за премиер на Югославия.
416
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД