:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,312
Активни 536
Страници 1,757
За един ден 1,302,066

Южен Кавказ си хареса модела на Балканите

За първи път група държави обяви, че предпочита модела на Балканите в сравнение с проблемите, с които се сблъсква. Грузия, Армения и Азербайджан, които Съветът на Европа провъзгласи за най-източна граница на континента, заявиха, че се надяват на европейска интеграция като страните от Балканите.

Френската фондация "Робер Шуман" събра в петък и събота на двудневен колоквиум ръководители и депутати от парламентите на трите страни под наслов "Южен Кавказ в изграждането на голяма Европа". Грузинският президент Едуард Шеварднадзе заяви, че би желал Европа да отдели такова внимание на Южнокавказкия район като на Балканите. А бившият наблюдател за България в Съвета на Европа Жан Сетланже, зам.-председател на фондацията "Робер Шуман", каза, че "не е изключено приложеният на Балканите модел да послужи за уреждане на конфликтите и в други части на Европа".

Пред в. "Сега" той разкри, че след срещата в Букурещ от 1999 г. и сегашната от Тбилиси фондацията планира голям парламентарен колоквиум идната пролет в Белград в рамките на своята акция "Европа в действие". И в двете досегашни срещи участва и българското Народно събрание, представено от депутата Борислав Китов (НС).

Замисленият колоквиум в Белград ще бъде първата многостранна парламентарна среща в Югославия след падането на Милошевич.
531
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД