:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Мълва за смъртта на Бен Ладен обикаля света

Разузнавателни централи трескаво дирят потвърждение
Съобщение, поместено в ислямистки уебсайт, предизвика нови предположения за съдбата на главатаря на "Ал Кайда" Осама бен Ладен и куп опровержения на мълвата, че най-издирваният терорист в света е умрял, предаде Ройтерс.

Началната страница на сайта започва с вестта за смъртта на Бен Ладен, но в текста по-нататък се казва, че укриващият се ислямистки лидер може да умре всеки момент и мюсюлманите трябва да бъдат подготвени за това.

Изглежда, че неизвестен автор се опитва да привлече читатели, пускайки съобщението за смъртта на Бен Ладен, отбелязва Ройтерс.

Ясер ас Сири, египетски дисидент, сътрудник на Ислямския център за наблюдение във Великобритания, смятан за приближен до "Ал Кайда", заяви пред в. "Аш шарк ал аусат", че Бен Ладен е жив.

Източници от службите за сигурност в Пакистан твърдят, че нямат нова информация нито за здравословното състояние на Бен Ладен, нито за местонахождението му.

Западни дипломати в Исламабад споделиха, че досега са щели да чуят радостни възгласи в посолствата си, ако е имало нещо вярно в съобщенията, циркулиращи из не един близкоизточен уебсайт.

Този месец ръководителят на германското разузнаване БНД Аугуст Ханинг заяви на конференция по въпросите на сигурността, че лидерът на "Ал Кайда" е успял да изчезне в Пакистан след нападението на САЩ срещу Афганистан през 2001 г. и се крие там до ден-днешен.

Представители на западното разузнаване смятат, че Бен Ладен се укрива някъде из недостъпните планински местности по границата между Пакистан и Афганистан, но не уточняват от коя страна на границата.

В средата на март президентът на Пакистан Первез Мушараф каза пред Би Би Си, че благодарение на разпитите на заловени членове на "Ал Кайда" и на електронно наблюдение силите за сигурност са засекли мястото, където приблизително може да се намира Бен Ладен. Пакистанското разузнаване обаче изгубило следите му преди около 10 месеца.

Последният видеозапис, на който се появява ръководителят на терористичната мрежа, е от 30 октомври - четири дни преди президентските избори в САЩ. В него той се присмива на президента Джордж Буш и предупреждава за нови атентати като на 11 септември 2001 г.

Отдавна се носят слухове, че Бен Ладен страда от бъбречно заболяване, но дипломати и представители на разузнаването казват, че от известно време нямат нова информация за състоянието му.
10
493
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
10
 Видими 
30 Април 2005 15:02
Прекалено е добре, за да е истина!
30 Април 2005 15:24
Лайняната арабска свиня отдавна грухти в кочината на Гей Мохамед,
пророк Алахов. Но как да се гони Михаля, като няма Михал. Подготвя се паралелен на мис свят конкурс за двойник на тъпата свиня.
30 Април 2005 22:31
Аз съм леко притеснен за здравословното му състояние.
Ако е болен от бъбреци, би могъл да прати урина за изследване, на таините служби... Така те ще установят болестта му и чрез медиите да му помогнат да стъпи отново на крака, ако е необходимо...
(Дано ма разбирате правилно)
01 Май 2005 01:03
Американците успяха да хванат Садам, а не успяха да хванат Бен Ладен?Това за мене е странно??
01 Май 2005 11:28
АМИ как да го хванат, като той-Бин Ладен, е на Небето/при Аллах, може би?!/ още от 1995 г. !!!
01 Май 2005 12:40
Спокойно Усарите имат резервен, пък и съобщиха, че самия Ладен си подготвил върл заместник. Хич може ли така...
01 Май 2005 13:29
Иранската ядрена програма не е работа на САЩ, заяви аятолах Али Хаменей

1 май 2005 | 13:31
Агенция "Фокус"



Техеран. Духовният водач на Иран аятолах Али Хаменей заяви днес, че ядрената програма на страната му не е работа на САЩ, предаде АФП. “Нямате правото да съдите дали някоя страна се нуждае от ядрена енергия или не, това не е ваша работа”, заяви Хаменей в реч в южноиранския град Керман, излъчвана по държавната телевизия. По думите му предстоящите президентски избори в Иран през юни няма да донесат промяна в позицията на страната да продължи пограмата си за използване на ядрената енергия за мирни цели.
01 Май 2005 18:08
Кое по ред съобщение за смъртта на Бен Ладен е това? Някой води ли им сметка? И какво толкова сензационно има? Ако е вярно тероризмът в света ще бъде изкоренен, намален, или ще бъде с "по- човешко" лице ? Защо се митологизира една личност и на кого помага това, като изключим разбира се самите терористи?
02 Май 2005 05:21
"Разузнавателни централи трескаво дирят потвърждение"

Глупоста е също толкова безграни4на, колкото и мъдроста.
02 Май 2005 16:13
Бай Иванчо!
Ако те добарат чалмите Алах да ти е на помощ.
Иначе лошите момчета винаги са си получавли заслуженото, конвейра не спира.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД