:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 551
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Киберновини

Пазаруващите електронно са предимно жени



Повече от половината потребители, пазаруващи в Интернет, са жени. Това сочат данните на специализирано изследване по темата. В момента около 52% от покупките в Мрежата са дело на жени, а до 2008 г. се очаква сърфиращите дами да са с около 10 млн. повече от мъжете. Още по-важно е, че се очаква в бъдеще жените да вземат решенията за повечето онлайн покупки. Тази тенденция вече насочва усилията на маркетинг специалистите, работещи в глобалната мрежа, към развиване на нови стратегии за продажба, пригодени специално за жени. Според доклад на Goldman, Sachs & Co през 2003 г. жените са били отговорни за 60% от всички онлайн продажби.



Нов червей трие емпетройките от харддиска



Вредоносната програма Nopir.B, фиксирана от Sophos, атакува Windows системи и се разпространява чрез пиъринговите мрежи под формата на инструмент за разбиване защитата на DVD.

След като се зареди и стартира, вирусът създава няколко свои копия на твърдия диск, носещи различни имена и разширение ЕХЕ. След това извежда прозорец с надпис Intelligence Resource Program и френското знаме. Специалистите на компанията смятат, че кодът е форма на борба с интелектуалното пиратство.



Универсален сертификат за компютърна грамотност



Сертификатът за компютърна грамотност ITcard, разработен от Европейския софтуерен институт, ще се превърне в базово изискване при кандидатстване за работа у нас. Това обяви генералният директор на Съюза на работодателите в България Евгени Иванов в рамките на представянето на ITcard в София в края на миналата седмица. По време на събитието, организирано от Европейския софтуерен институт (ЕСИ) Център България, стана ясно, че инициативата за залагането на ITcard сред основните критерии при търсене на позиция на трудовия пазар ще бъде обявена на предстоящата конференция на агенциите, които се занимават с човешки ресурси в Албена на 12-14 май. Идеята, реализирана у нас от БАСКОМ, АРСИКТ и ЕСИ Център България, вече среща пълната подкрепа на СРБ, както и на държавната администрация.

Самият сертификат удостоверява познанията и уменията при използване на информационните технологии. Той се предлага в три нива, като методологията позволява обединяването на определени модули, за изграждане на пълен и адекватен профил на кандидата, включващ и познания по Power Point и Access, например.
753
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД