:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 71
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Македонският въпрос" достъпна след 101 години

"Македонският въпрос и неговото правилно разрешаване" на Станислав Шумков и Георги Чакалов е уникално попълнение в най-новия поток "македонстваща" книжнина (изд. "Орбел"). Четивото се превежда на български след 101 години. Варненският и Преславски митрополит Симеон възложил написването му след Илинденско-Преображенското въстание, за да се ангажира вниманието на Америка. Младите тогава Шумков и Чакалов са възпитаници на Пенсилванския университет във Филаделфия и се справили отлично. Те намерили точния тон и съдържание, четивото им претърпяло няколко издания за първата година. С него те стигнали до медийния магнат Уилям Хърст, а той ги срещнал и с президента Рузвелт.

Оттатък музейната значимост на изданието, включително и заради няколкото невероятни снимки - то е образец за лобистко умение. Такива нашенски начинания не се случват всеки понеделник.
1
727
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Май 2005 18:23
И това ако не е фарс! Митрополит Симеон, родом от гъркоманско семейство в Бургас, до юношеството си се смята за грък, а поръчва книга срещу гърцизма в Македония. Тази проклета Македония погуби новата българска история. Повечето български политици и историци през ХVІІІ-ХХ в. произхождаха оттам и поддържаха мита, че македонските чукари са жизненоважни за нацията ни. Колкото по-скоро тази басня - Македония, бъде разпокъсана и изчезне, толкова по-добре.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД