:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 279
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
НАУКА И ТЕХНИКА

Мишка бъбри на български в DVD

Първата пълнометражна анимация за Тарзан е шедьовър в най-добрите традиции на "Дисни"
Филмът "Стюърт Литъл" не е нещо особено. Макар да е подписан от най-скъпоплатения сценарист в Холивуд М. Найт Шиамалан ("Шесто чувство"), Джина Дейвис да размахва в него дълги крака, а живи герои да си партнират с компютърни анимации, надминаващи и тези от "Кой натопи Заека Роджър". Специалното в този филм обаче са грижите, които тукашните му дистрибутори положиха, за да стигне той до единствената си публика - детската. Още в киносалоните той се въртеше, озвучен от родна реч омайна, сладка. Мишката Стюърт (естествено не жива, а създадена с мишка и клавиатура) проговори с гласа на Камен Воденичаров. Христо Мутафчиев, Тончо Токмакчиев, Мартина Вачкова, Силвия Лулчева, Кръстьо Лафазанов озвучават останалите герои - хора, котки и други животни. Друго си е да чуеш на езика на Вазов и Ботев как домашният любимец Сноубел изрича христоматийната фраза: "Отиват да осиновят дете, а се връщат с мишка. Имам нужда от питие!"

Същото нещо се повтаря не само във видеокасетите, което си е практика, а дори и в DVD. Това прави обилно захаросаната семейна история първия филм на дигитален формат с български дублаж.

Съвсем другояче стоят нещата в "Тарзан". Странно е, че чак след 91 филма и тв продукции за човека, отгледан от маймуни, "Дисни" го увековечи в пълнометражна анимация. Тази изключителна екранизация по Едгар Райс Бъроуз пише един голям плюс на сметката на компанията, измислила Мики Маус. На глупостите като гърбушковци от Парижката Света Богородица, Покахонтаси, Мулани и прочие уроци по история е сложен край. "Тарзан" е фантастична феерия от цветове, гласове, действие, хумор и музика. Специално за филма Фил Колинс е записал пет чисто нови песни. И в "Тарзан" не се е минало без неизбежната екологична тематика, но общо взето, липсва характерното за детската продукция на Холивуд преиначаване на фактите и промиване на мозъци.

Тук става дума за приказка. И тя е приказно заснета. Най-впечатляващото нещо в "Тарзан" е визията. Заснет по новата 3-D технология "deep canvas", той е стряскащо реалистичен. По-далечните планове изглеждат като истински. Движението на героите по екрана е напълно достоверно. 88-те минути минават на един дъх. Отдавна не се е появявала анимация, която да е толкова интересна за децата и толкова впечатляваща за възрастните.

Компютърно създадената джунгла изглежда по-хубава от истинската.

1075
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД