:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Лучано пита софиянци по два проекта за "Юнак"

Снимки: Интернет
Спортното министерство прави общоградско допитване сред столичани за бъдещето на стадион "Юнак", станал печално известен като дискотеката убиец "Индиго". То върви на сайта на ведомството в интернет, а агитационни материали са разлепени на ст. "Васил Левски". Въпреки реституционните претенции на гимнастическо дружество "Юнак" ведомството на Лучано очевидно е запретнало ръкави да строи в Борисовата градина. Софиянци трябва да дадат своя глас за един от двата проекта до 15 май.

Според първия в залата за 14 000 зрители ще има и хокейно игрище. За спортове с по-малки игрални полета зрителските места щели да се увеличават. В тези случаи пързалката ще се покрива и отстрани ще се разполагат временни трибуни. Така в залата може да се провеждат концерти и конференции.

Игралното поле ще е на нивото на сегашната площадка - по-ниско от околния терен. Около него, под трибуните, ще има сутерен със съблекални, спомагателни помещения, конферентен център и фоайе за официалните лица, до което ще има пряк достъп с автомобили. Съблекалните ще са от двете страни на тренировъчната зала и ще имат самостоятелни входове. Предвиден е и служебен паркинг за 300 коли. На I етаж са отделени зони за коментаторски кабини, както и за VIP-зала.

В посока към метростанцията пък ще се строи търговски център със заведения за бързо хранене, луксозен ресторант и бутици. Подходите към залата и обезпечаването й с паркинг-места щели да бъдат решени чрез използване на територия около бъдещата метростанция. За да получи залата лиценз за международни състезания обаче, тя трябва да има паркинги за не по-малко от 20% от капацитета си, т.е. поне за 2800 коли.

Според втория проект ще има по-малка зала - за 7000 зрители, но с по-големи открити площи. Спортната площадка през зимата ще се използва за хокей, а през лятото - за други спортове. Около нея ще има максимално озеленена паркова зона, детски кът за игри и занимални на открито. Паркингите ще са подземни. На второ ниво са техническата зона, зала за тренировки и фитнес, съблекални и санитарни възли, магазини и бутици. На трето ниво са самата площадка, ресторант и кафенета. Ще има пряка връзка към метростанцията, а всички покриви ще са озеленени. Осигурена е широка пешеходна ивица към входа на спортната площадка. По средата има 3 водни площи.

Ведомството на Лучано уверява в сайта, че изборът на столичани ще е решаващ за бъдещето на "Юнак". Не се казва обаче кой ще инвестира в проекта.
 
Вторият проект предвижда повече зеленина.
4
757
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
30 Април 2005 09:31
Аз съм за втория проект. Не ни трябва толкоа голяма зала. Към хокея и баскета няма чак толкова голям интерес че да се напълни зала с 14000 души. По-добре да има повече заленина
30 Април 2005 14:00
Търсих, търсих и не можах да открия къде го това допитване на страницата на министерството... Ако някой може да помогне на съблудения си съфорумец...
Поздрави
01 Май 2005 23:26
И аз май не съм го виждал, помогнете.
02 Май 2005 15:50
http://www.vote-junak.com

ГЛАСУВАЙТЕ БРАТЯ< ГЛАСУВАЙТЕ)
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД