:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 309
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реинкарнации

И апостол Павел възкресе. Търсете го в Кремъл

В село Голяма Елня край Нижни Новгород от няколко години действа религиозна секта, наречена на основателката си - "Църква на майка Фотиния Светоносна". Фотиниянците наблягат на култа към Богородица, който е по-характерен за католицизма. А напоследък са възприели и едно от вярванията на източните религии - това за реинкарнацията. Гуруто на сектата Светлана Фролова, alias майка Фотиния, провижда във Владимир Путин преродения апостол Павел!

В църквата на фотиниянците портретът на президента скромно виси редом с иконите на други светци. "Също като апостол Павел Путин дойде с мир, за да привлече към истинната вяра колкото може повече души - казва Фотиния. - Сега му е трудно, но той все пак поведе хората."

Важен пункт в учението е, че Второто пришествие вече се е състояло и понастоящем на земята живеят цели седем Божи синове и съответно седем антихристи. Дадена е роля и на руския патриарх Алексий II: той се явява въплъщение на Пилат Понтийски, но съвременната му мисия не е да си измие ръцете - днес той трябва активно да възпрепятства ново кръстно разпъване, тъй като сред подчинените му зрее заговор срещу Исус (неизвестно кой от седмината). Сред конспираторите е епископът на Нижни Новгород Георгий, който според Фотиния е прероденият юдейски първосвещеник Каифа (основен виновник за смъртната присъда на Христос). Отец Георгий се сдобил с незавидната роля, тъй като не разрешил на фотиниянците да продават свещи и божествена литература в дюкянчето на една от официалните църкви.

Преди да започне религиозна дейност, Фотиния-Фролова се прочула като велика комбинаторка. През 1996 е осъдена за измами и изкарала зад решетките година и половина. Като директор на търговска база към железниците системно злоупотребявала със служебното си положение, приемала подкупи и присвоила имущество за десетки милиони рубли, част от които инвестирала в сектата.

Прочее, да му мисли Путин. Апостол Павел е бил екзекутиран в Рим след дълги години затвор...

(По материали от Интернет)
3
497
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
30 Април 2005 20:33
Тука ги нема ПОСЛЕдователите!
01 Май 2005 18:49
Оригиналният текст е на сайта: NEWSru.com 11.04.2005
В "Церкви матушки Фотинии Светоносной" Путин объявлен апостолом
http://www.rusk.ru/st.php?idar=11072

02 Май 2005 21:52
То па, кои вече не възкресе..
(само да знаеш де да го търсиш и на кои се опреличава)
Е, Bенедикт е възкръсвал 18, а Пии* само 12, за Яж не знам...
.
*Pius
...

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД