:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Кощуница плаши с оставка заради Косово

Сръбският премиер няма да допусне независимост на областта
Сръбският премиер Воислав Кощуница обявил пред най-близките си сътрудници, че ще подаде оставка веднага, ако бъде взето решение за независимост на Косово, твърди белградският в. "Национал". По този начин той щял да предизвика предсрочни избори, преди международната общност да реши проблема с бъдещия статут на размирната област, която е протекторат на ООН от 1999 г.

Кощуница се зарекъл, че няма да приеме на никаква цена да сложи подписа си под документ, даващ независим статут на Косово. Той допълнил, че няма никакво намерение да остане в историята на Сърбия като политик, признал независимостта на област, която векове наред е била неделима част от родината му.

С предизвикването на предсрочни избори Кощуница бил твърдо решен да провери волята на гражданите на Сърбия, преди международната общност да дефинира решението на косовския проблем, отбелязва "Национал". Според наблюдателите всички прогнози сочат, че и след евентуални избори, независимо от спада в популярността на оглавяваната от премиера Демократическа партия на Сърбия, той отново ще заеме ключова позиция, около която ще се обединят демократичните сили.

При неотдавнашната си официална визита в Атина Воислав Кощуница заяви, че Белград няма никакво намерение да жертва Косово и изтъкна, че този проблем не подлежи на дискусии. След срещата с гръцкия си колега Костас Караманлис той открито заяви пред медиите, че е дошъл в приятелска Гърция, за да получи нейната подкрепа и се е уверил, че правителството в Атина е направило необходимото в международен план, за да не допусне създаването на независимо Косово.

Уверения за подкрепа в тази насока премиерът на Сърбия очаквал от Русия и Китай, които са постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН и имат право на вето при гласуването на неблагоприятна за Белград резолюция.

На среща, свикана от президента на държавната общност Сърбия и Черна гора Светозар Марович, били подкрепени принципите, изложени от Кощуница на заседанието на Съвета за сигурност на ООН, съобщи в. "Блиц". Единодушно било взето решение, че при предстоящите преговори за Косово трябва да се търси компромис и да не се налагат решения, които да доведат до прекрояване на границите на Сърбия. Приета е структурата и съставът на екипа за преговорите за бъдещия статут на областта, които трябва да започнат този месец. Все още не е уточнено мястото им. По първоначални планове това трябваше да е Виена.

С подробности са разработени и тактиката, и стратегията на платформата, която екипът ще защитава при преговорите, като е определен и реномиран международен експерт, който ще бъде включен съветник на сръбския екип за преговорите.
 
Албанци от косовското село Рачак отдадоха вчера почит на свои сънародници, убити през януари 1999 г. от сръбски войници.
24
631
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
03 Ноември 2005 22:49
03 Ноември 2005 23:25
Оставката може да бъде подадена и сега.
04 Ноември 2005 00:54
Подкрепям радикали до тук...
Кощуница се зарекъл, че няма да приеме на никаква цена да сложи подписа си под документ, даващ независим статут на Косово.Ето това е истиненския Модел за Достойния политик който има чест и смелост и Национална Отговорност за да защитатава Националния си Интерес на неговата Родина!!!Защото господин Кощуница не може да позволи да навреди на тяхната Сръбска нация и мисли за бъдещото на тази нация!!!Господин Кощуница сваляме ви Шапка за вашето достойно държание и водене на държавна политика за устояване на вашия национален суверинитет!!!Този ваш пример трябва да бъде последван и да бъде еталон на пример за Българските политици как се отстоява позиция и се прави Национална отговрна политика която е в интерес не само за днешните хора но и за поколенията!!!
04 Ноември 2005 03:24
Югославяните са били винаги нация, а не kunts като наще ибрици дето ни закопават!А който не си е имал работа с албанец не знае каква зган стои насреща му!!!Това са най големите буклуци на света, а не само на балканите!
04 Ноември 2005 03:51
Достойно , но късно.Албанската мафия отдавна си купи Косово.
04 Ноември 2005 04:03
Никой ли не си задава въпроса защо Кощуница отива в Гърция, а не при своите источни съседи- славяни, братя по кръв. Защото такива братя няма и защото, нашето поведение по време на НАТО-вските бомбардировки беше толкова подло и необяснимо, колкото похода на цар Милан веднага след нашето освобождение. Подлост за подлост, съседство отровено за векове, и то в угода на интереси, които нямат абсолютно нищо с нашите национални. Загуби ли България от разкъсването на Югославия- загуби непоправимо. Всичко за Югославия и за демократичните бомбардировки на Щатите, както и медийната обработка на наивните може да прочетете в http://globalresearch.ca/index.php?contex t=newsHighlights&newsId=19

04 Ноември 2005 04:06
И още NATO's Illegal and Criminal Invasion of Kosovo[/size=2]
by Nebojsa Malic http://globalresearch.ca/index.php?contex t=viewArticle&code=MAL20050326&articleId= 459
March 26, 2005



Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 10:33:43

04 Ноември 2005 05:24
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 10:34:00

04 Ноември 2005 09:59
Осрахме си пътя както с Русия така и със Сърбия. Само един глупак може да се скара с хора които ти викат БРАТО. А сега ще ядем пак рязания.
Учудва ме само поведението на Европа. Да се надяваме че събитията във Франция ще им отворят очите. За САЩ - ясно, при тях действа принципа разделяй и владей.
04 Ноември 2005 10:49
До гореизказалите се БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛИ и СЪРБОЛЮБЦИ. Кръвта на хилядите избити Българи от любимите ви сърби е ПО ВАШИТЕ РЪЦЕ.
"...Въ Македония презъ периода на 1945 година бяха осъдени хиляди хора като «фашисти» и като «Михайловисти» .Сърбит не намериха за нужно да обясняват на поробена Македония¸ че хората който то избиваха бяха българи!
Никога толкова много интелектуалци не се намериха по затворите¸ както сега¸ следъ 1944 година. Едно списание на име “ДЕЛО”; преди години писа¸ че до 1983 година 20% отъ българското население на Македония е било по затворите.
Следъ 1990 година нищо не се промени ¸ българите отъ Велесъ пакъ бяха натиквани по затворите¸ поради факта¸ че се запалили любимото югославско знаме на днешната югославска република Македония..."
04 Ноември 2005 10:52
До горните ПРЕДАТЕЛИ СЪРБОМАНИ. По вашите ръце има Българска кръв...

„...На 3 март 1923 големи сръбски потери обсаждат селата Ново село и Гарван, Радовишко (Макединия). Влезлите в с. Гарван потераджии арестуват кмета, а след това и всичките мъже, намиращи се в селото. 29 души са откарани в местността “Горна чука” и там са разпитвани лично от жупана Маткович, който се интересувал дали в селото е имало българска чета и кои от арестуваните са комити. Като не получава отговор Маткович дал заповед за стрелба. Всички падат мъртви или тежко ранени. Войниците доубиват всеки, който дава признаци на живот. Между убитите има и деца на по 12, 15 и 17 години...
За повече информация. ТУК
Натиснете тук

Редактирано от - Kapitanot на 04/11/2005 г/ 10:56:19

04 Ноември 2005 11:01
„...В същия ден, по нареждане на жупана Маткович е трябвало да бъдат убити и заловените 19-те българи от с. Брест, Радовишко. Малко преди да започне екзекуцията, от Щип пристигат двама офицери хървати. Единият от тях застава сред завързаните селяни и заявява на сръбския капитан, че ако заповедта за разстрел не бъде спряна, той ще бъде 20-я разстрелян. На въпроса “Защо?”, хърватина отговаря “Защото тези хора са напълно невинни”. Предводителят на потераджийте отстъпва. Така един хърватски офицер, подлагайки на риск своя живот, спасява 19 български селяни. (ХЪРВАТИН НЕ СЪРБИН)…"
Бъдете БЪЛГАРИ, не дупедавци- сърбомани! От вашите приятели страдат до ден днешен малкото останали БЪЛГАРИ в Македония и Западните Покраинини. Кретени.
Натиснете тук
04 Ноември 2005 11:38
Капитене,
ти да не си сержантче бре?
04 Ноември 2005 11:44
1) Аз така и не разбрах кого плаши Кощуница
2) До Магнум:"Югославяните са били винаги нация" - такова безмозъчно изказване трудно може да се коментира...
3) Капитанот , за съжаление сърбоманските боклуци в майка-България винаги ги е имало по много, те правеха и македонска нация в Пиринско, а сега боклучавите им внуци смеят да си вдигат носа по разни форуми.Ама ти сам си знаеш, че ние сме нация от предатели.
04 Ноември 2005 12:06
Иначе пък голям кеф ми беше, когато НАТО смачка фасона на Милошевич. Сега с разбита армия, смачкано самочувствие и орязана до минимум територия, Сърбия е едно жалко подобие на противник и може да се надява единствено да бъде съжалявана. Не може историята да ти прави авантажи два века, сега ви е дошло ред да плащате за мръсотиите дето сте ни ги правили! Всъщност , още не сте се разбрали с нас за Западните покрайнини и с маджарите за Войводина!
04 Ноември 2005 12:16
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 12:31:30

04 Ноември 2005 12:24
Сръбска пропаганда срещу БРАТОто им България. Що ли?:
1. „...У Старој Србији и Македонији, Бугари и Шиптари су поново почели да врше насиље над Србима. У то вријеме убијени су и Мицко Крстић и Глигор Соколовић...“

2. „...борећи се за њих против Византинаца, Бугара и Турака. Свака стопа Македоније заливена је српском крвљу. Српском и ничијом другом. Македонија је света српска земља...“
Борили се били срещу Византиеца; Българите и Турците. Каде е БРАТОто?

3. „...Да није било комунизма, сви они би се сада изјашњавали и осећали као Срби, а матерњи језик би им био српски...“.
04 Ноември 2005 14:06
Загуби ли България от разкъсването на Югославия- загуби непоправимо.


Иванов, ти требва незабавно да се прекръстиш на Jovanic. България само може да се радва че създателите на антибългарско формирование Югославия решиха накрая да сложат край на тоя зловещ експеримент.
04 Ноември 2005 14:15
Сега е мисля времето и мястото, да се насочи българската общетвеност към безхаберието и незаинтересуваноста на България към Българите извън пределите на страната.
Интервю с Добре Митрев е роден през 1963 г. в Кавадарци, Република Македония. Завършил право в Битоля през 1986 г
"...Що се отнася до медиите, ситуацията е повече от тревожна. В Македония се гледа само една българската телевизия - Планета, срещу 5 сръбски телевизии. Защо не се формира една дистрибуторска къща, която да разпространява вестници, би сключвала и договори за излъчване на български телевизионни канали, да се организират дискусии с гости от България на исторически, научни и културни теми?...".
Къде сте бе СЕГА; Агенция Фокус; Стандарт; бТВ... патриоти с голямо П. СКАТ; Б. Димитров; В. Сидеров; С.Трифонов; ВМРО...???
Ако става въпрос за пари, можете да се отвори банкова сметка, с молба за дарения. Ще се отзовът много граждани. Аз лично съм готов да даря известна сума за тази кауза. Цялото интервю:
Натиснете тук
04 Ноември 2005 16:05
На Ку-Ку и Иванов:

Съгласен съм с Ку-Ку. Иванов може да се прекръсти и на Йовановски или Йованоски. България спечели от разпадането на стара Югославия в много отношения: независима Македонска република; начало на отрезвяване на шовинистите в Белград; свобода на приятелите хървати и словенци; ускоряване на процеса на членството на България в ЕС; и накрая, надявам се, на начало на подобряването на положението с нашите сънародници в Западните покрайнини (а не както един премиер от близкото минало ги назова родоотстъпнически - Източна Сърбия).
04 Ноември 2005 19:33
Драги ми Съотечественици, ние не скъсахме само със сърбите, ние скъсахме и с руснаците, не се обичаме и с гърците, към румънците също не сме особено горещи. Е питам ви всичките, американците и англичаните ли ни станаха най- новите братя, турците ли са ни най- близките и най свидните приятели. В момента тече срещата на 34-те страни от американския континент. Който може да го гледа ще види какъв МОЩЕН протест има срещу политиката на Буш, каква омраза и какъв речник използуват противниците му. Ако повторя думите на Марадона, веднага ще бъде изтрит постинга ми, защото ние станахме явна стопроцентова колония. Както е ясно хората не само от Европа , но и от Латинска Америка са много по- зрели политически от нас Българите, особено от гастърбайтерското съсловие в Щатите. А дали сме загубили нещо от разкъсването на Югославия, нека да предоставим на капацитети да кажат истината, защото ние не уважаваме ничие мнение освен собственото , та ако ще да е и най- тъпото възможно- пример FL.

04 Ноември 2005 20:45
Иванов, тука не става въпроса за чуствата ни към сърбите, а за Югославия. Аз против сърбите нищо против нямам, като се откажат окончателно от антибългарската пропаганда и се поотърсят от шофинизма те са нашите най-близък и естествен съюзник и приятел на Балканите. Точно създаването на Югославия и терорът над българското население в Македония и Западните покрайнини бяха основната причина за нашите лошите отношения. Не можем просто да плюем на гробовете на нашите сънародници и да се прегърнем братски със сърбите.
04 Ноември 2005 21:35
Иванов , нищо не разбираш от Истински приятели.
Сега е шансът ни да се обединим с Албано - Македонската Федерация със столица град Скопие и с братята косоварвари.

А току виж, ни излязъл и късмеитЪт , да се обединим и с братята ни от Истамбул, Бурса и Диарбакър .

Те са чисти българи , само дето Не го знаят.
Виж как добре живеят нашите национални малцинства в Одринско, Южна Странджа и край Босфора та чак до Ефрат, и ги сравни с тежкото положение на националното ни малцинство в Западните покрайнини.

Мисли от СЕГА как ще се преименуваш тогава .

КуКу е лесен - ще се казва КадЪр КадЪр. Или КадЪн КадЪн.

Nevezha3 ще е сигурно Наджиб Наджиб Наджиб или за по кратко Наджиб3 .

Ех как славно ще стане, когато страната ни ще се простира от ИРАН до ТИРАНА .

04 Ноември 2005 22:26
До Капитанот!Докато живеех в Германия имах приателско семейство, той немец, тя хърватка.С мой приятел им помагахме много, те си купиха нова къща, багажи пренасахме, разхжърлихме не знам колко самосвала със зем; я за градината и т.н.И един ден хърватката бехме седнали на ядене и пиене и тя казва, , Ма вие българите сте много хубави хора, нас в училище си спомням че ни учеха че сте яли живи деца"Те това и беха думите, ако лъжа да не мръдна от местото си.Та в по-горното си изказване само им свалям шапка на сърбите.Ще ти кажа и още нещо.Баща ми е бил пилот през втората световна война.Лично ми е казвал как по заповед на началството са атакували по сръбско цивилни влакове и са ги правели на меле.Спомням си че ми казваше че толко много кръв излета не е жиждал през живита си.Подробности от разказите не помна, но тия думи дето ги написах са се запечатали в главата ми.Когато ми ги е разправял тези неща съм бил на десетина годинки.А сега съм вече към 44.Така че и ние не сме цвете за мирисане, по-важното е да не мислим за миналото а да гледаме бъдещето, че със сурбите сме една кръв, а запада са лайнари за мен, те не ни мислат доброто нито на нас, нито на сърбите!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД