:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 281
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ал Кайда" плаши да убие марокански дипломати

Снимка: Ройтерс
Иракският клон на терористичната организация "Ал Кайда" заплаши, че ще убие двама марокански дипломати, които бяха отвлечени миналия месец, съобщи Ройтерс, като цитира съобщение, пуснато в интернет. "Ал Кайда" в Ирак реши да изпълни законите на Всевишния срещу неверниците", се казва в посланието. От него обаче не става ясно кога точно ще бъдат извършени екзекуциите.

Междувременно САЩ и Великобритания внесоха в Съвета за сигурност на ООН проекторезолюция за удължаване мандата на многонационалните сили в Ирак до края на 2006 г. Очаква се документът да бъде приет до две седмици. На 31 декември изтича сегашният мандат на контингента. Проекторезолюцията запазва правото на международните сили да взимат и държат затворници и дава право на Багдад да прекрати по свое желание мандата на коалицията преди края на 2006 г.

Иракското министерство на отбраната пък призова бивши офицери, служили при режима на Саддам Хюсеин, да се върнат отново в армията, предаде Би Би Си. Предложението важи за всички военни до чин майор. Според говорител на правителството в Багдад министрите осъзнали, че не е възможно да се изгради напълно нова армия за кратко време.
4
458
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
03 Ноември 2005 23:33
Според говорител на правителството в Багдад министрите осъзнали, че не е възможно да се изгради напълно нова армия за кратко време.е ТО СЕ ЗНАЕ ОТ ВЕКОВЕ ТАЗИ ИСТИНА ЧЕ ОТ ПРОСТ СТАРШИНА ОФИЦЕР НЕ СТАВА ПА КАМО ЛИ ПЪЛКОВОДЕЦ НА АРМИЯ!!!Защото ръководния състав на Иракската Армия сега е е от сержанти и старшини служили в други наемни Армий по чужди държави!!!Как на един прост ефрейтор от Френски Легион или Сержант от Амереканската Армия иил Англиския флот ще го произведат след като се е върнал в Ирак и хоп му връчват Генералски звезди и простия ефрейтор от Френския Легион обучен и със стаж на обикновен войник погуби и загуби над 10 000 човека от неговата Новосформирана Иракска Армия!!!То се знае от всеко дърво свирка не става!!!Т атака и една камара произведени Иракски офицери от курс за един месец за подготока и хоп му лепват пагони на офицер!!!А на тия дето по се кланят по високо звание дават!!!Та се виде резултата къкъв е загуби на човешка сила и воена техника само!!!Защото всички трябва да се учат от историята!!!Осбено от тази на Втората световна Война където Сталин обезкърви и елеминира офицерския си състав по политическа линия и това се видя колко милиони човешки жертви струваше на Русия докъдето се съвземе и подготви нови кадри и добри офицери!!!Така направиха и в Ирак политическа чиска и ето сега резултатите налице Иракската армия без офицери досега е загубила 4 пъти повече личен състав на жертви и елиминирала 4 пъти по малко терористи на брой от тези загуби в човешка сила дето има!!!А Иракските войници са страхлив народ 2 да пукнеш от тях другите бягат да се крият като пилци за да си спасят кожите!!!Атака наречените сред тях народни партизани по голямата част от тях чужденци профисионални войници само бягат от нас Коалиционите сили ако вземем ние да ръководим Акцията по прочистването!!!Но кой е луд да си даде живота за чужда нему война!!!Кара се през пръсти нека те дасе бият и стават пушачно месо Иракчани срещу мюсолмани Иракчани от и профисионални войници от други Мюсолмански войници другите страни!!!
04 Ноември 2005 11:14
Ох, та откога САЩ и Великобритания искат помощ Съвета за Сигурност на ООН????? Нещо не си спомням да са се съобразили с мнението му преди нахлуването в Ирак
04 Ноември 2005 13:50
И в българската армия след обявяването на война на Германия имаше много много от царските офицери. Защото бяха професионалисти, и защото бяха патриоти.
04 Ноември 2005 16:59

Търси "Мосад" в случая...тази м/унар. терор.организация е способна на всичко...може би тя ги отвлекла и се обявява от името на алкаида за да развали отношениата между ирак и мароко..... това е тилично и мириши на еврейска работа...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД