:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВЪПРОСНИКЪТ НА МОК

Ето накратко какво съдържа въпросникът на МОК, който трябва да бъде върнат до 31 януари.



I - Мотивация, концепция и обществено мнение

Трябва да се обясни доколко концепцията за игрите отговаря на стратегията за дългосрочно планиране на региона. Изисква се карта на инфраструктурата. Важно е и да има социологическо проучване за нагласите на населението в региона.

II - Политическа подкрепа

В МОК се интересуват от подкрепата на държавно и общинско ниво. Дали правителството ще зачита олимпийската харта, дали ще гарантира свободно движение в страната на акредитираните лица и т. н. Има ли правни пречки, предвижда ли се гласуване на специален закон, улесняващ организирането на игрите. Нужен ли е референдум, и ако да - кога ще се проведе. Има ли и какви са законите, преследващи допинга.

III - Финансиране

Бюджет на кандидатурата - как и от кого ще се финансира. Бюджет на самите игри - как и от кого ще се финансират. Ще има ли финансова помощ от правителството. Изисква се задължение да се поеме и финансира изграждането на нужната инфраструктура.

IV - Места

Опис на съществуващите спортни обекти с капацитета им и транспортните връзки към тях (включително летища) и доколко са подходящи според изискванията на МОК. Обекти, които ще бъдат построени за постоянно, и такива, които ще са временни. Те трябва да отговарят на екологичните норми и да бъдат реалистични по отношение на подробния план на града. В този раздел се изискват карти с разположението на съоръженията, олимпийското село/села и пресцентровете.

V - Настаняване

Трябва да се посочат всички места за настаняване в радиус до 10 км и от 10 до 50 км от града, като се посочват типовете - от хотели 5 звезди до хотели с 1 звезда и студентски общежития.

VI - Транспорт

Да се изброи съществуващата инфраструктура - магистрали, артериална градска мрежа, жп линии в предградията, метро, обществен жп и градски транспорт. Да се посочат всички планове за развитие на транспортната инфраструктура. Кое е основното летище. И всичко това да бъде придружено с подробни карти и с графици за движението на транспорта.

VII - Сигурност

Кой ще носи главната отговорност за сигурността, какви ресурси за безопасност се планират. Позволява ли законодателството в страната използване на ефективна едностепенна структура за управление. И дали правителството ще се съгласи да въведе нови закони, за да се постигне такава структура.

VIII - Общи условия и опит

Трябва да се посочат демографските, климатичните и условията на околната среда. Има ли текущи проекти за околната среда, метеосправка за условията през февруари 2014 г. Да се отговори какъв опит има страната при домакинство на състезания по много спортове.
1162
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД