:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Ауди R8" излиза срещу "Ферари"

Прототипът "Льо Ман Куатро" ще стане сериен болид.
"Ауди" обяви официално, че от 2007 година свръхспортното купе R8 ще излезе на пазара. Става дума за двуместна машина, способна да ускори от 0 до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди. Ако няма електронно ограничение, максималната скорост ще е над 300 км/ч. Засега доста подробности около бъдещия болид са тайна, но има и неща, които са известни. "Ауди R8" всъщност е пазарна версия на прототипа "Льо Ман Куатро", който бе показан преди две години във Франкфурт. Голяма част от механиката ще е заимствана от "Ламборджини Гаярдо". По този начин "Фолксваген груп" ще икономиса значителни средства за разработка на подобна кола. Двигателят ще е 10-цилиндров с обем 5 л. и директно впръскване на бензина. Мощността му е над 600 к.с. Трансмисията ще е фирмената "Куатро" с централен диференциал "Торсен", който гъвкаво разпределя въртящия момент между двата моста. Купето ще е от алуминий, като ще се използва технологията на обемната рама, разработена за луксозната лимузина А8.

Новият суперболид ще се прави в завода в Некарсулм, който влезе в историята с това, че там някога са произвеждани авангардните "НСУ Ро" с роторни двигатели на Ванкел. Стремежът на "Ауди" да се изкачи към върховете на автомобилната йерархия е постоянен и вече стига до най-авторитетните сфери. Колите с четирите пръстена имат силна спортна традиция още от 30-те години на миналия век, а сега са и своеобразен технологичен и имиджов лидер на "Фолксваген груп".
2
1628
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Декември 2005 13:48
малий -- требва още отсега да почнат да правят подлези в цяла софия - иначе жив пешеходец няма да остане.
03 Декември 2005 17:07
Ламборгини бе, пичове... ЛАМ-БОР-ГИ-НИ!!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД