:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 282
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ПРОИЗХОД НА ВИДОВЕТЕ

Откъде дойде "Буда Бар"?

Компилациите "Кафе дел Мар" и "Буда Бар" са ужасно модерни в последните десетина години. Същото важи и за всяка музика, носеща етикета "чилаут" и "етно". Етното не идва само в посока от Индия, но най-близко до ушите ни е тъкмо тамошното.

Корените на местната музика идват от древните индуски писмени знаци. Съвременната система на индийската песен се крепи на два основни стълба: "раг" и "тал". "Раг" е по-мелодичната форма, а "тал" е синоним на ритъма. "Раг" е свързан предимно със западните музикални течения. Това е система от 7 ноти, които обаче не са организирани като западната стълбица. "Тал" е сложна форма с множество разновидности, които се въртят около повторението на различни бийтове.

Днес индийски елементи в песните си използват всички - от чалга-изпълнителите до набедени рапъри като Румънеца и Енчев. Истинските бисери на модернизирания индийски звук обаче се създават от хора като А. Р. Рахман, Талвин Сингх, Нитин Сауни и Рави Шанкар и дъщеря му Анушка Шанкар. Всички те присъстват в компилацията "Incredible India" (Вирджиния рекърдс). Все пак най-почетена - в четири от 14-те песни е популярната местна певица Свати Натекар.
2
5104
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
03 Декември 2005 15:47
Откъде дойде "Буда Бар"? - е откъде дойде, кажете де......
04 Декември 2005 19:44
Уф, пък като прочетох Café del Mar, все се надах да понауча откъде мога да си дръпна London Café del Mar (само него нямам), ама не.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД