:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 218
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ТЕЖКА ИНДУСТРИЯ

"Рамщайн" пропяха на испански

Снимка: Вирджиния рекърс
"Рамщайн"
Те са по-мрачни от братя Грим. Освен това са единствената група, успяла да достигне мултиплатинени тиражи в САЩ и останалия свят извън родината си, пеейки на немски. Бъдещето на "Рамщайн" е поставено под една голяма въпросителна по време на записите на третия им албум "Mutter" (2001). За щастие обаче от "Юнивърсъл" им припомнят, че имат подписан договор за още едни албум. Така се ражда най-добрият "Рамщайн" до днес - миналогодишният "Reise Reise". Работата в студиото "Ел Кортийо" в Малага обаче е толкова успешна, че на източногерманския секстет му хартисват десетина парчета.

Ето как вместо да се разпадне, бандата, кръстена на американска военновъздушна база в Югозападна Германия, изненада дори най-големите си фенове с продуктивност. Точно както баладата "Ohne Dich", записана за "Mutter", намери място в "Reise Reise", така във вдъхновения от Гьоте и братя Грим "Rosenrot" са влезли всички онези парчета, за които не е стигнало място миналата година.

Темите са обичайните за творчеството на групата - достатъчно е да цитираме заглавия като "Benzin", "Mann Gegen Mann" и "Feuer & Wasser". "Rosenrort" си е класически рамщайн-албум - и в музикално, и в текстово отношение - шумни китари, агресивни техно-бийтове, готически структури и ревящи вокали на езика на Хитлер. Изключение донякъде е "Te Quiero Puta" - изненадващо "мариачи-метъл" парче, което би стояло достойно в саундтрак на Тарантино или Родригес.

Макар да са смятани от мнозина за "клоуни", бутафорни шоумени, крадци на идеите на "Ди Крупс", "Лайбах" и "истинския" американски индъстриъл, "Рамщайн" винаги са били интересни. Може би защото никога не са се вземали насериозно и всеки техен продукт съдържа солидна доза ирония. Освен това гребат с пълни шепи от комунистическата и въобще тоталитарната стилистика - а на света осезаемо му липсва "врагът" от Студената война.
1
2338
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
04 Декември 2005 08:42
"По-мрачни от братя Грим", "езикът на Хитлер"... езикът на ТВ-предаването "Елит"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД