:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 431,839,434
Активни 114
Страници 4,006
За един ден 1,302,066

Шестима българи замесени в мрежа за детска порнография

Шестима българи са задържани по подозрение за участие в международен канал за детска порнография. Арестите са извършени в София и Пловдив с участието на антимафиоти в сътрудничество с ФБР, обясниха шефът на НСБОП ген. Ваньо Танов и началникът на сектор "Интелектуална собственост" в НСБОП Бойко Николов. Порнографските материали са разпространявани от незаконни сървъри в интернет и включвали множество филми и снимки.

"Всички сървъри са незаконни и без лиценз. Тези, които открихме, съдържат над 1 милион файла с порнографско съдържание. Кадрите или са се продавали в интернет, или са разменяни за други", обясни Николов.

Клипове и снимки са правени в Украйна, бивши съветски републики и страни от Далечния изток. В иззетите материали нямало заснети деца от България, твърдят антимафиоти.

Трудно било да се установят организаторите на канала, но българското участие е в разпространението на файлове, обясниха спецполицаите.

Задържаните са между 25-30-годишни мъже, някои от тях женени. Често при залавянето на разпространители на детска порнография се оправдавали, че това им е хоби, но в случая според служителите на НСБОП това е невъзможно заради огромните количества открити материали.

"Намерихме и 30 000 педофилски снимки, лаптоп и сървър. Задържаният пловдивчанин е интелигентен, начетен човек, който е наемен работник в много уважавана фирма", коментира капитан Калин Георгиев от РЗБОП-Пловдив.

От магазин за рокмузика и аксесоари в центъра на София пък са иззети компютър с над 2 гигабайта педофилско съдържание и 60 диска. Там е бил и централният офис за разпространение. Освен с детска порнография задържаните са се занимавали и с разпространение на музика и филми.

От техническия офис на български интернет-доставчик са иззети 2 сървъра, в които се съдържа незаконен софтуер, над 1 милион песни в МП-3 формат от каталога на световните музикални компании, както и най-хитовите филми. Въпросният нелицензиран доставчик не бил познат на службите досега.

"Поздравявам българските колеги за свършеното. Нашето послание към престъпниците, които експлоатират децата ни, е да знаят, че няма да успеят да се скрият в киберпространството", допълни представителят на ФБР у нас Майк Кларк.
21
2213
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
21
 Видими 
03 Декември 2005 02:02
Какво точно означава "незаконен сървер"? И откога е работа на ФБР какви снимки имат в компютрите си български граждани на българска територия?? Кой е определил колко точно снимки (100, 200) са "хоби" и колко - за разпространение??? Какво точно означава "детска порнография" - в САЩ за деца се считат всички до 21 години (освен ако не става въпрос за изпращане в Ирак за участие във военни действия)? Ня някой пука ли му че тези глупости се финансират с парите на българските данъкоплатци?
03 Декември 2005 05:11
Х о б и ??? Н я к о й м о ж е д а к а ж е , ч е д е т с к а т а п о р н о г р а ф и я е х о б и и т о в а д а с е с ч и т а з а о п р а в д а н и е ???? К а к т о б и р е к л а б а б а м и , а з л и с е , Г о с п о д и , к р и в о м о л и х , Т и л и м е к р и в о р а з б р а ? А н а Ф Б Р т о ч н о т о в а м у е р а б о т а т а , д а п л е с к а п р е з р ъ ц е т е т а к и в а л ю б и т е л и к ъ д е т о и д а г и н а м е р и , щ о т о в р о д и н а т а я в н о с е г л е д а п р е з п р ъ с т и . Н е ч е щ е г и с п р а т в с и ч к и т е , н о а к о п о н е е д н о д е т е н ц е н я к ъ д е с е о т ъ р в е , и т о в а е п о с т и ж е н и е . В Т о р о н т о и м а с п е ц и а л е н о т д е л в п о л и ц и я т а , к о й т о с е з а н и м а в а с а м о с т а к и в а л ю б и т е л и и г и л о в и к а т о з а й ц и , и н е с а м о т я х , а м и и к л и е н т и т е и м , ч е и п р о г р а м и п и ш а т з а л о в . Ш е ф ъ т и м н а с к о р о р а з к а з в а ш е к а к м у с е п о в р е ж д а т х о р а т а о т г л е д а н е н а у ж а с и и и к а к г о с ъ р б я т р ъ ц е т е д а д о к о п а ф о т о г р а ф и т е .
Щ о с е о т н а с я д о ф и н а н с и р а н е т о , а м и л ю б е з н а т а п о л и ц и я д а д р у с н е н а л ю б и т е л я и к л и е н т е л а т а м у п о е д н а с о л е н а г л о б и ч к а з а в с я к о ф о т о и е д н а о щ е п о -с о л е н а г л о б а з а в с я к о ф и л м ч е , т а к а п о н о м е р ц а , т а щ е в ъ р ж е б ю д ж е т а , и с п о л з а .
03 Декември 2005 05:47
Анацефал,

детската порнография е едно от най-отвратителните извращения в наше време. Независимо дали тези са имали снимките за собственото им перверзно удоволствие или са търгували с тях трябва яко да ги натрошат. Добре е че американците са натиснали наште ченгета да свършат малко работа, а ти не се кахъри за похарчените пари от данъците в тоя случай, щото не бих се учудил ако ченгетата харчат пари от нашите данъци да гледат в работно време порно в интернет.
03 Декември 2005 08:56
Това е болест и не им е лесно на тези , педерастията също ! Пазете се да не ви се нарушава хормоналният баланс , че последиците са непредсказуеми
03 Декември 2005 09:16
Ей Анацефал , ти май си ПЕДОЦЕФАЛ. И теб ще те пипнат.
03 Декември 2005 09:32
че гадовете, които разпространяват педофилските снимки са за затвора е ясно, обаче въпросът за "незаконен сървър" стои също толкова ясно.

какво значи "сървърите са незаконни и без лиценз" ?!? кой закон? коя наредба за какъв лиценз?
03 Декември 2005 11:11
Журналята както винаги дават през просото. Незаконен е не сървъра а съдържанието - музика, филми и пр.
А за споменатия "интелигентен, начетен намемен работник в уважавана фирма" му предстои да стане уважавана "женичка" ако се стигне до присъда, което се съмнявам. Читав адвокат ще докаже, че не е имало разпостранение и търговия (по тежки престъпления) а само притежание за което ще бъде осъден условно и глобен.
03 Декември 2005 11:22
Колега анацефал,


Ако едно 20 годишно момче/момиче го дрогират, за да се чекне пред камерата, какво ще кажеш:
а) "То си е виновно"
б) "Къде са родителите му"
в) "Къде е училището"
г) "Среда заела [поддало се е на лошата среда (рус.)]"
д) "Демокрацията е виновна"
е) "Процент от населението винаги дава фира"
ж) "Жените са си к.урви по рождение"
з) "Винаги е имало проституция".


Каквото и да кажеш, все ще си познал.


Браво на теб!

Редактирано от - Енцефал на 03/12/2005 г/ 11:26:44

03 Декември 2005 16:46
Значи ако аз съм педофил или такъв който търгува с подобен материал, проваидера ми поема отговорността и сървъра му се нарича незаконен?!

"Интернет-доставчиците в България носят такава отговорност, каквато носят пощите, примерно, защото някой ви носи писмо със съдържание, което не ви се харесва. Отговорността се носи от автора на информацията и от този, който я е качил", заяви собственикът на един от най-големите доставчици у нас Димитър Ганчев.

4-ма от задържаните са работещите при интернет-доставчика...нека не ги наричаме педофили за това, чe техен user е качил незаконно съдържание на сървъра им.

Редактирано от - Gast на 03/12/2005 г/ 17:32:22

03 Декември 2005 17:35
Гаст,

не ми разправяй че интернет доставчиците не знаят какво се качва на сървърите им и кой го качва. Най вероятно и доставчика да е в играта в тая мръсна история.
03 Декември 2005 17:45
Интересен нашенски феномен - да намериш добра дума за педофила, но да наругаеш журналиста...
03 Декември 2005 19:07
Такива до живот трябва да ги осъдят
03 Декември 2005 22:12
Oshte po temata
Натиснете тук
04 Декември 2005 00:04
Анацефал, за твоята домашна подготовка преди изказване: 1. В САЩ деца/непълнолетни са всички до 18 години. 2. Секс с непълнолетен се разрешава, когато той/тя е на 17 години, освен в някой щат да имат някоя друга граница. Всеки, който се съвъкуплява с индивид на 16 г. и 364 дни се осъжда като изнасилник, без значение на пола. Знам, че звучи глупаво да съдиш млада, еблива учителка, че се е чукала по взаимно желание с възбуден тинейджър на 16 г., но такъв е законът. По-нататък: 3. Еманципирани непълнолетни са тези, които са започнали полов живот по-рано от законната възраст и някои от тях се женят по на 15 г. със специално разрешение на щата. Тези еманципирани непълнолетни не са здължени да казват на родителите си дали са девствени и дали вземат противозачатъчни средства. Лекарят НЯМА право да съобщава на родителите посочените подробности дори, ако е семеен лекар на цялото семейство. Вчера Висшият Съд (нещо като нашият Конституционен) заседаваше дали да признаят, или не, за закон младите, под 18 г. момичета да съобщават на родителите си за предстоящ им аборт. Не съм чул още какво е решението на съда. 4. Пълнолетни са всички индивиди навършили 21 години. Тогава чак придобиват правото да гласуват и пият алкохол. Да пушат имат право на 18 г. За това щерките на Буш си изпатиха, когато ги хванаха, че са си купили бира, чрез трето лице, а бяха само на 20 години! Голем праз, че момичетата пийнали по някоя бира преди да им дойде времето! Но така е в САЩ, колкото си по-голем във властта, толкова по те следят, теб и твоите близки как стъпвате.
04 Декември 2005 06:35
Чичко Доктор, значи в щатчетата след 18 не са деца, значи ли също така това че на възрастните, (>18), в усата не им дават да сръбат биричка? Значи ако се зажене един "възрастен", това значи че само швепс и салатка на сватба му, никъв алкохол!! А иначе лапето "може" да кара кола и да трепе други по улиците на 16 години, ебаси и логиката ебаси и чудото!! Да ти сера на страната... Щом ги третират като деца до 21 години, то тогава никакви възрастни не можеш да ми ги наричаш. Те говедата ако можеха да съзнаят всъщност колко са вътре, сички че зарежат хъмерикътъ одма!!!

04 Декември 2005 09:38
Препоръчва се на Chicho Dr. веднага да промени зконите в САЩ с такива, удобни на българо-канадците! Що за закони са това, щом провокират иначе добре възпитани канадски граждани да псуват като каруцари у форума?!
04 Декември 2005 09:47
ЧУважаеми ичо Др! Всичко което сте написали звучи доста убедително. Но на фона на следващите факти- малко тъжно. 1. САЩ е страната където има най много затворници на глава от населението. 2. Детската и училищната престъпност, при която стрелят с винтовки по съучениците и учителите се е превърнала в национална забава. 3. Докато дъщеря ми беше ученичка в един от най криминалните градове в България (Ловеч), ние а и тя също не се притиснявахме когато е тъмно дали се е прибрала, а сега като студентка в САЩ, тя самата не иска да взема вечерни класове защото я е страх да се връща по тъмното. Въпросът ми е: дали ПЕРЕДОВИЯ опит на нашите нови Братушки е толкова Передови. Може би да се поучим и да взаимодействаме с други страни- Например скандинавските кк да се борим с корупцията и престъпноста. САЩ не са пример за подражание. и всичко, което те правят винаги звучи двусмислено. чудиш се какво именно те защитават
04 Декември 2005 16:00
Какво ще кажете за http://WWW.Longestlist.com и http://WWW.Loliti.com и много други подобни с хасковлийки и от околните на Хасково села?
04 Декември 2005 16:04
Ужас!Това е направо чудовищно!
04 Декември 2005 19:48
Българският сървър, разпространявал детска порнография, се е намирал в сградата на Центъра за изследване на демокрацията

Българският сървър, разпространявал в Интернет фотографиите на малолетни деца, върху които е извършвано сексуално насилие, се е намирал в сградата на Центъра за изследване на демокрацията.

Спецполицаите са го иззели още преди 2 дни. Името на фирмата, чиято собственост е сървърът, е "България онлайн".

Арестувани са четиримата администратори, работили в фирмата, която е собственост на Центъра за изследване на демокрацията.

http://WWW.ACTUALNO.COM- от: 02.12.2005 час: 21:02
......................................... ...................................
Фирмата "България онлайн" не е собственост на Центъра за изследване на демокрацията. Това каза изпълнителният директор на центъра Владимир Йорданов.

Потърсен за коментар Йорданов посочи, че информацията от иззетите сървъри, разпространявали в Интернет фотографии на малолетни деца, върху които е извършвано сексуално насилие, не е собственост на Центъра за изследване на демокрацията.

в сървъри, собственост на фирмата "България онлайн".

http://WWW.ACTULNO.COM- от: 03.12.2005 час: 17:38

04 Декември 2005 20:52
Добрички бизнесмен е арестуван за склоняване към проституция
4 декември 2005 |
Агенция "Фокус"
Добрич. Добричкият бизнесмен Панайот Кехайов е арестуван за 72 часа за склоняване към проституция и предоставяне на помещения за сексуални контакти. Кехайов стопанисва бившите студентстки общежития в Добрич. При проверката сред проститутките е имало и две непълнолетни. Утре ще се гледа наложената мярка за неотклонение. Обвинението ще настоява за постоянна “задържане под стража”. Панайот Кехайов е с висящи дела за побой и измами. Преди приватизацията на БТК той пусна в действие първата частна телефонна централа със 120 битови абонати. Според магистрати за склоняване и предоставяне на помещение за проституция наказанието е от 10 до 20 години затвор.
Информацията е на БНР.
.....................................
"Добре облечени БИЗНЕСМЕНИ"- български !!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД